27 nov. 2021 | 22:32

Dormi cu perna în brațe? Mesajul profund pe care îl transmiți, de fapt. E mai rău decât ai crede

Sănătate
Dormi cu perna în brațe? Mesajul profund pe care îl transmiți, de fapt. E mai rău decât ai crede
Experții în somn spun că este important să dormim într-o anume poziție

Există o mulțime de poziții de dormit diferite și nu toate sunt create la fel. De fapt, există una care este considerată aproape în unanimitate de către experții în somn ca fiind cea mai proastă pentru sănătatea ta. Dacă nu știai asta, acum este momentul să afli de la experții în somn care este poziția corectă și de ce ar trebui să dormi așa.

Experții în somn ne spun care este cu adevărat cea mai proastă poziție de dormit

Dormitul pe burtă, cunoscut și sub numele de poziția de „cădere liberă”, se caracterizează, de obicei, prin culcarea pe burtă, cu brațele ridicate în jurul pernei și capul întors într-o parte.

Potrivit doctorului Michael J. Breus, specialist certificat în somn, dormitul pe burtă nu permite alinierea coloanei vertebrale sau o poziție bună de somn. Și, după cum declară Michael J. Breus, „nu a văzut niciodată un gât grozav la cineva care doarme în această poziție„.

De ce este important să dormim într-o anume poziție

Așa cum experții în somn declară, o poziție bună de somn este cel mai important factor de somn. Atunci când dormi, coloana vertebrală ar trebui să fie aliniată, iar curbele gâtului, ale spatelui mijlociu și ale spatelui inferior ar trebui să cadă în mod natural.

„Pentru ca aceste curbe să cadă în mod natural în timpul somnului, întregul corp trebuie să fie susținut. O postură de somn puternică permite ca aceste curbe naturale să fie menținute pe tot parcursul nopții.

Fără crunching la nivelul gâtului, fără curbare a zonei lombare, fără torsiune a părții centrale a spatelui.”, sunt de părere experții în somn.

Totuși, atunci când vă culcați pe burtă, în aproape toate cazurile, spun experții în somn, capul este încovoiat într-o parte, ceea ce pune presiune asupra ligamentelor gâtului, potrivit experților în somn. Când vine dimineața, asta nu se va simți bine.

Din acest motiv, experții în somn notează că o postură de somn proastă poate nu numai să exacerbeze durerile existente, ci și să creeze altele noi. Potrivit cercetărilor făcute de experții în somn, dormitul pe o parte sau pe spate, cu o pernă care să vă susțină în mod adecvat, este mult mai bun pentru coloana vertebrală.

La rândul său, ajută la calitatea generală a somnului. Alte modalități de a promova un somn mai bun, și mai profund, includ păstrarea dormitorului răcoros și întunecat. Evitați mesele grele și alcoolul la ore târzii și administrarea unui supliment relaxant la culcare.

Concluzie

În timp ce poate fi dificil să te abați de la poziția de dormit obișnuită, dacă dormiți pe burtă, corpul tău s-ar putea să-ți mulțumească pentru că ai făcut unele ajustări. Păstrarea coloanei vertebrale sănătoase și aliniate nu numai că vă va face să vă simțiți mai bine în timp ce vă continuați ziua, dar vă va ajuta să aveți un somn mai odihnitor noaptea.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Ce fac Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu, de Paște: „Nu putem să...”
Click.ro
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Digi24
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record. Cine era John Jacob Astor
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Nu mulți românii cunosc această lege. Ai două mașini sau case, faci asta obligatoriu
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Capital.ro
Lunea Mare, tradiții și obiceiuri. Ce este interzis să faci în prima zi din Săptămâna Patimilor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
SIMONA BUCURA OPRESCU, anunț privind PENSIILE pentru MAME
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro