09 dec. 2024 | 14:30

Motivul pentru care șoriciul este inclus în diferite diete. Nu te-ai fi gândit cât e de benefic

Sănătate
Motivul pentru care șoriciul este inclus în diferite diete. Nu te-ai fi gândit cât e de benefic
Motivul pentru care soriciul este inclus in diferite diete

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar românii de-abia așteaptă tăierea porcului. Masa tradițională de Crăciun trebuie să conțină sarmale, cârnați, tobă, piftie, dar și nelipsitul șorici de porc. Mulți nu știu cât este de benefic acesta!

Motivul pentru care șoriciul este inclus în diferite diete

Puțini sunt cei care știu cât este de benefic organismului consumul de șorici. Acesta ar trebui să fie pe mesele noastre și în timpul anului, însă cea mai mare cantitate se consumă în preajma Crăciunului, atunci când se sacrifică porcului. De Ignat, mai exact, Ei bine, șoriciul de porc este o sursă naturală de colagen, un nutrient important pentru sănătatea pielii, părului și articulațiilor. Nutriționiștii ne recomandă însă consumul moderat pentru a evita problemele cu colesterolul.

Consumat însă cu moderație, șoriciul de porc poate avea mai multe beneficii decât te-ai fi așteptat. Conține proteine importante și puțini carbohidrați, ceea ce îl face potrivit pentru anumite diete, precum cea ketogenică. Primul gând care ne vine în minte, atunci când mâncăm șorici, este faptul că ne-ar putea îngrășa, dar puțini sunt cei care se gândesc la beneficiile pentru organism. Citește și Ce a făcut un fotbalist străin de la Rapid când a gustat sarmale, șorici și colivă. Reacția lui a fost filmată

Câte calorii conține șoriciul

Fiind bogat în colagen, șoriciul este extraordinar pentru elasticitatea pielii, ajută la strălucirea părului și la întărirea unghiilor. De asemenea, ajută la menținerea sănătății articulațiilor și poate fi o alegere excelentă pentru cei care practică diferite sporturi sau își doresc să arate mereu tineri.

Șoriciul conține de asemenea proteine, fiind o gustare excelentă pentru cei care au nevoie de un aport energetic. Este popular și în dietele low-carb, cum ar fi dieta ketogenică. Potrivit nutriționiștilor, șoriciul crud are undeva la 300 kcal la 100 g, cel prăjit ajunge la 400 kcal/100 g. Citește și Cum să păstrezi șoriciul proaspăt și fraged? Secrete ca să rămână moale și gustos

Cu toate acestea, nutriționiștii ne recomandă să-l consumăm cu moderație pentru a evita problemele cu colesterolul, din cauza conținutului ridicat de grăsimi pe care le conține acest deliciu.