Microbiștii, dar nu numai, au rămas surprinși atunci când au văzut ce a făcut un fotbalist străin de la Rapid când a gustat sarmale, șorici și colivă. Reacția lui a fost filmată.
Anotimpul rece este aici, iar Crăciunul ne bate la ușă, așa că românii au început să testesteze preparatele tradiționale. Șoriciul, sarmalele, dar și cârnații și toba sunt vedetele acestor zile, iar românii le apreciază la adevărata lor valoare. Dar ce fac străinii care se găsesc prin țara noastră? Ei bine, mulți sunt cuceriți de bucătăria românească, una cu vechime și plină de gust, pe când alții strâmbă din nas atunci când vine vorba despre unele produse tradiționale.
Scene amuzante au fost surprinse în serialul „MicroBeast”, moderat de Ionuț Rusu și George Tănase, chiar de Ziua Națională a României, când mai mulți fotbaliști străini din Liga 1 au fost puși față în față cu o serie de preparate tradiționale românești. Experimentul culinar a fost atât de amuzant, cât și plin de surprize, dar nimic nu a atras mai mult atenția decât reacția lui Tobias Christensen, jucător norvegian de la Rapid București, atunci când a gustat pentru prima dată șorici. Citește și Cum să păstrezi șoriciul proaspăt și fraged? Secrete ca să rămână moale și gustos
Norvegianul de la Rapid, obișnuit cu bucătăria scandinavă, a avut o reacție de-a dreptul memorabilă. După ce a luat o îmbucătură din șorici, chipul său a trecut printr-o paletă întreagă de expresii – de la curiozitate, la confuzie, pentru ca mai apoi să se transforme complet într-un gest de respingere. Tobias, evident surprins și ușor dezgustat, a scuipat bucata de șorici, exclamând că nu știe exact ce este, dar textura i-a amintit de calamari, deși gustul era departe de a semăna. „Nu-mi place, nu. Seamănă cu calamarii”, a spus sportivul. Citește și Rapid București, victorie zdrobitoare în fața FCSB. Cât s-a terminat meciul din finala Superliga
Și alți fotbaliști străini au încercat diverse produse românești, cu reacții variate. Dacă unele preparate au fost lăudate pentru aromele lor autentice, altele, precum șoriciul, au fost întâmpinate cu rezerve, semn că bucătăria românească nu este chiar pentru oricine.