Motivul pentru care Simona Halep era discriminată de colegele din tenis. Ce îi făceau celelalte jucătoare

Autor: Claudiu Surmei - 15:09, 04 oct. 2019

La începutul carierei în tenis, Simona Halep era discriminată de celelalte jucătoare și petrecea mult timp singură. Asta pentru că era machedoancă, iar colegele din tenis o marginalizau. Constănțeanca nu s-a descurajat și a tras și mai tare la antrenamente pentru a demonstra că poate fi cea mai bună jucătoare din lume. Și a reușit.

Simona Halep era discriminată de colegele din tenis la începutul carierei

Drumul spre succes nu a fost deloc ușor pentru Simona Halep. Colegele din tenis o țineau la distanță întrucât era machedoancă, iar asta a impulsionat-o să se pregătească pentru ziua în care le va învinge pe terenul de tenis. La un moment dat, oficialii din Federație i-au interzis să participe la un turneu și au sancționat-o.

Sorana Cîrstea (stânga) și Simona Halep (dreapta)
Sorana Cîrstea (stânga) și Simona Halep (dreapta)

Tensiunea s-a simțit până în momentul în care Simona a ajuns numărul 1 mondial și i s-a schimbat atitudinea. În acel moment și-a dat seama că este peste colegele sale și a devenit mai relaxată. Rămâne însă în istoria tenisului românesc o confruntare dintre sportiva din Constanța și Sorana Cîrstea. Ambele jucătoare își doreau victoria cu orice preț, astfel că meciul a fost unul aprig disputat, pe care iubitorii sportului alb și-l amintesc cu siguranță.

Cum se comportau colegele cu SImona Halep

Dăruirea Simonei Halep a ajutat-o să își îndeplinească marele vis. În 2018, reușea să câștige primul Grand Slam din carieră, la Roland Garros. În 2019, și-a trecut în palmares al doilea mare trofeu, la Wimbledon. Sportiva are în total 19 trofee WTA în vitrină la proba de simplu și unul la proba de dublu.

”Apoi a început să câştige nişte bani şi s-au mai schimbat lucrurile. Federaţia a ajutat-o cu mingi, cu teren, cu pregătire, eu ca antrenor şi încet-încet a început să joace. Au început să apară rezultatele pentru că ea avea calităţile să ajungă acolo, dar nu putea să le exprime. Nu erau puse în practică, nu le materializa.”, a declarat Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep, pentru Fanatik.ro.

Succesul în tenis a venit și cu recompense pe măsură. Până la 28 de ani, Simona Halep a câștigat peste 33 de milioane de dolari, din care peste 5 milioane doar în anul 2019. La această sumă se adaugă și milioanele obținute din contractele de publicitate, dar și banii proveniți din afacerile pe care le-a deschis în ultimii ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI