Motivul pentru care Simona Halep era discriminată de colegele din tenis. Ce îi făceau celelalte jucătoare

Motivul pentru care Simona Halep era discriminată de colegele din tenis. Ce îi făceau celelalte jucătoare

La începutul carierei în tenis, Simona Halep era discriminată de celelalte jucătoare și petrecea mult timp singură. Asta pentru că era machedoancă, iar colegele din tenis o marginalizau. Constănțeanca nu s-a descurajat și a tras și mai tare la antrenamente pentru a demonstra că poate fi cea mai bună jucătoare din lume. Și a reușit.

Simona Halep era discriminată de colegele din tenis la începutul carierei

Drumul spre succes nu a fost deloc ușor pentru Simona Halep. Colegele din tenis o țineau la distanță întrucât era machedoancă, iar asta a impulsionat-o să se pregătească pentru ziua în care le va învinge pe terenul de tenis. La un moment dat, oficialii din Federație i-au interzis să participe la un turneu și au sancționat-o.

Sorana Cîrstea (stânga) și Simona Halep (dreapta)
Sorana Cîrstea (stânga) și Simona Halep (dreapta)

Tensiunea s-a simțit până în momentul în care Simona a ajuns numărul 1 mondial și i s-a schimbat atitudinea. În acel moment și-a dat seama că este peste colegele sale și a devenit mai relaxată. Rămâne însă în istoria tenisului românesc o confruntare dintre sportiva din Constanța și Sorana Cîrstea. Ambele jucătoare își doreau victoria cu orice preț, astfel că meciul a fost unul aprig disputat, pe care iubitorii sportului alb și-l amintesc cu siguranță.

Cum se comportau colegele cu SImona Halep

Dăruirea Simonei Halep a ajutat-o să își îndeplinească marele vis. În 2018, reușea să câștige primul Grand Slam din carieră, la Roland Garros. În 2019, și-a trecut în palmares al doilea mare trofeu, la Wimbledon. Sportiva are în total 19 trofee WTA în vitrină la proba de simplu și unul la proba de dublu.

”Apoi a început să câştige nişte bani şi s-au mai schimbat lucrurile. Federaţia a ajutat-o cu mingi, cu teren, cu pregătire, eu ca antrenor şi încet-încet a început să joace. Au început să apară rezultatele pentru că ea avea calităţile să ajungă acolo, dar nu putea să le exprime. Nu erau puse în practică, nu le materializa.”, a declarat Firicel Tomai, fostul antrenor al Simonei Halep.

Succesul în tenis a venit și cu recompense pe măsură. Până la 28 de ani, Simona Halep a câștigat peste 33 de milioane de dolari, din care peste 5 milioane doar în anul 2019. La această sumă se adaugă și milioanele obținute din contractele de publicitate, dar și banii proveniți din afacerile pe care le-a deschis în ultimii ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI