Chiar și învinsă, a câștigat o sumă fabuloasă! Câți bani a luat Simona Halep după turneul de la Beijing

Chiar și învinsă, a câștigat o sumă fabuloasă! Câți bani a luat Simona Halep după turneul de la Beijing
Simona Halep s-a umplut de bani în 2019. Și sezonul încă nu s-a încheiat

Simona Halep a fost învinsă în turul 2 la Beijing și a fost eliminată din turneu, dar a primit doar vești bune. A urcat o poziție în clasamentul WTA, s-a calificat la Turneul Campioanelor și va beneficia de un bonus important, în funcție de locul pe care termină anul 2019.

Simona Halep s-a umplut de bani în 2019. Și sezonul încă nu s-a încheiat

Campioana de la Wimbledon a mers la Beijing accidentată, dar la fel a făcut și în urmă cu un an, pentru a fi sigură că primește un bonus în valoare de 1 milion de dolari. Cum a fost posibil? Regulamentul WTA prevede că jucătoarele din top 10 care evoluează într-un sezon la toate turneele din categoria Premier Mandatory și Premier 5 primesc un bonus în funcție de locul pe care termină anul, iar Simona a fost lider WTA la finalul anului.

În acest an, Simona nu mai poate prinde primul loc în clasamentul WTA, dar se luptă să ajungă cât mai sus în ierarhie, în încercarea de a prinde un bonus frumușel. Acesta pornește de la 225.000 de dolari, în cazul în care termină anul pe locul 10 și poate ajunge la 1 milion de dolari, sumă care îi va reveni sportivei de pe primul loc. Bonusurile pentru sportivele din top 10 care au participat la toate turneele din categoria Premier Mandatory și Premier 5 sunt următoarele:

  • Locul 1 – 1 milion de dolari
  • Locul 2 – 700.000 de dolari
  • Locul 3 – 650.000 de dolari
  • Locurile 4 și 5 – 450.000 de dolari
  • Locul 6 – 350.000 de dolari
  • Locurile 7, 8, 9 și 10 – 225.000 de dolari

Chiar dacă a fost eliminată de Ekaterina Alexandrova la Beijing, Simona Halep s-a ales cu un cec în valoare de 41.625 de dolari și a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA, devansând-o pe Bianca Andreescu, noua senzație din tenisul mondial feminin. În plus, Halep a obținut deja calificarea la Turneul Campioanelor, de unde va obține altă sumă importantă de bani. Constănțeanca a strâns din tenis peste 5 milioane de dolari în 2019.