Motivul pentru care Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar: ce spune fratele său

Motivul pentru care Radu Mazăre a fost arestat în Madagascar: ce spune fratele său
Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Fratele lui Radu Mazăre a acordat presei un interviu în care a venit cu propriile explicații legate de arestarea fratelui său.

Mihai Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, are propriile explicații pentru arestarea fratelui său. Deși Poliția Română a comunicat oficial că Radu Mazăre a fost arestat în baza unui mandat internațional emis pe numele său, fratele fostului edil insistă că altele sunt motivele.

Mihai Mazăre susține că totul ar avea legătură cu afacerile cu bungalowuri, pe care fratele său le administrează în Madagascar, potrivit Kanal D.

Ce spune fratele lui Radu Mazăre despre arestarea din Madagascar

Mihai Mazăre, fratele fostului primar, susține că arestarea lui Radu Mazăre are legătură cu afacerile derulate de acesta în Madagascar. El spune că actualul Consul Onorific al Madagascarului și-ar dori să pună mâna pe complexul de lux al lui Radu Mazăre.

Ar fi găsit, în acest context, momentul prielnic să-l dea pe mâna autorităților malgașe.

„Sunt grele condițiile din arest, dar el se descurcă. E un om puternic și nu se plânge. Starea de spirit e bună. Această doamna a devenit consulul onorific al Madagascarului și în postura în care este își folosește statutul să-și rezolve problemele personale cu Radu Mazăre. În favoarea ei direct. Fiul ei dorește să vină și să preia afacerea unde lucrează Radu Mazăre. I-a și sunat pe angajații de acolo și i-a și anunțat că vine în câteva zile și preia situația de acolo”.
Mihai Mazăre, fratele fostului primar

Declarațiile fratelui lui Radu Mazăre intră în contradicție cu ceea ce anunța Poliția Română în urmă cu câteva zile.

„Autorităţile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, faptul că un cetăţean român, urmărit internaţional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile”.
Comunicat IGPR

Radu Mazăre a fost arestat mierurea trecută în Madagascar și încă s-ar afla în custodia polițiștilor. Între timp, Ministerul Justiției din această țară a aprobat cererea de extrădare trimisă de la București.

Numai că procedurile ar putea fi îngreunate din cauza cererii de azil politic depuse de Radu Mazăre. Judecătorii vor pronunța o decizie abia în ianuarie 2020 și se pare că, în toată această perioadă, fostul primar al Constanței nu poate fi forțat să părăsească țara.