09 sept. 2024 | 15:44

Motivul pentru care Prințesa Diana nu a vrut să își schimbe sub nicio formă coafura. A fost un atac direct asupra Reginei Elisabeta a II-a

Diverse
Motivul pentru care Prințesa Diana nu a vrut să își schimbe sub nicio formă coafura. A fost un atac direct asupra Reginei Elisabeta a II-a
Sunt 27 de ani de la dispariția tragică a Prințesei Diana

Pe 31 august s-au împlinit 27 de ani de la dispariția tragică a Prințesei Diana. Deși dispariția ei a șocat o întreagă lume, de-abia acum s-a aflat care a fost motivul pentru care Prințesa Diana nu a vrut să își schimbe sub nicio formă coafura, iar apropiații acesteia spun că, de fapt,a fost un atac direct asupra Reginei Elisabeta a II-a.

Sunt 27 de ani de la dispariția tragică a Prințesei Diana

Anul acesta s-au împlinit 27 de ani de la moartea tragică a Prințesei Diana, care a decedat într-un accident de mașină la Paris, alături de partenerul său Dodi Al-Fayed și de șoferul Henry Paul.

Motivul pentru care Prințesa Diana nu a vrut să își schimbe sub nicio formă coafura. A fost un atac direct asupra Reginei Elisabeta a II-a

Chiar dacă a trecut atât de mult timp, ea este amintită ca „prințesa inimilor” în Regatul Unit, iar dovada că a fost și încă este iubită de întreaga lume este faptul că funerariile regretatei prințese a fost urmărită de 2,5 miliarde de oameni în fața micilor ecrane.

Diana Frances Spencer l-a cunoscut pe prințul Charles, pe atunci moștenitor al tronului monarhiei britanice, la vârsta de 16 ani. În acea perioadă, prințul avea o relație romantică cu sora ei, Lady Sarah.

„Shy Dee” și relația cu Prințul Charles

Dragostea lor a explodat după o scurtă perioadă de timp, iar prințulCharles și Diana nu au mai ținut legătura în următorii ani, până în 1980, când au început o poveste de dragoste. Câteva luni mai târziu, Diana, în vârstă de 19 ani, s-a logodit cu Charles.

Pe atunci, nimeni nu ar fi putut ghici că britanicii, precum și publicul mondial, se vor îndrăgosti de următoarea prințesă. La început, aceasta părea destul de obișnuită și simplă, iar în timp ce avea o relație cu Charles, a primit porecla „Shy Dee” în articolele jurnalistice din presa britanică.

Motivul pentru care Prințesa Diana nu a vrut să își schimbe sub nicio formă coafura. A fost un atac direct asupra Reginei Elisabeta a II-a

Acest lucru se datora faptului că avea obiceiul de a-și lăsa capul în jos în fața obiectivelor fotografilor. Cu toate satea, nimeni nu vea să anticipeze nici plecarea prematură a prințesei, dar nici suferința ce avea să-i fie pricinuită de mult mai maturul soț, având în vedere relația secretă cu Camilla Parker.

Motivul pentru care Prințesa Diana nu a vrut să își schimbe sub nicio formă coafura

Un alt aspect care avea să atragă atenția era coafura pe care „Shy Dee” avea să o poarte, chiar în detrimentul recomandărilor venite din partea soacrei sale, Regina Elisabeta a II-a. De altfel, conform unor surse apropiate, a exista și un motiv pentru care Prințesa Diana nu a vrut să își schimbe sub nicio formă coafura.

Momentul schimbării aspectului estetic venea în 1984, cu ocazia deschiderii Parlamentului, de altfel o schimbare ce avea să devină celebră în rândul admiratoarelor prințesei. Dar, așa cum avea să scrie ulterior presa britanică, Reginei Elisabeta a II-a nu i-a plăcut micul experiment estetic.

Potrivit fostului hairstylist al Dianei, încercarea unui look diferit nu a fost pe placul regretatei monarhii, deoarece a eclipsat un eveniment regal major. Din acest motiv, Lady Di nu și-a schimbat niciodată coafura și, potrivit lui Dalton: „Din acel moment, i-am tăiat părul doar cu cel mult un sfert de centimetru. Pentru că era scurt, o puteam avea gata în 15 minute”.

Un atac direct asupra Reginei Elisabeta a II-a

Vorbind pentru Daily Mail, Richard Dalton, hairstylistul prințesei Dianei, a povestit cum deschiderea de stat a Parlamentului în 1984 nu a fost lipsită de momente de tenisune din cauza părului clientei sale.

„Dalton a decis să experimenteze, împletind părul ei scurt caracteristic într-un coc elaborat sau chignon în jurul tiarei familiei Spencer.

Coafura Dianei a dus la una dintre puținele ocazii în care regretata regină ar fi fost furioasă pe nora ei, deoarece distrăgea atenția de la eveniment.”

Richard Dalton a lucrat cu Diana timp de 10 ani, și s-au cunoscut când prințesa avea doar 17 ani și mergea cu surorile ei la salon. Cu toate acestea, au început să lucreze împreună abia după ce ea s-a căsătorit cu actualul Charles în 1981.

„Noua coafură plină de farmec a Dianei a ocupat toate primele pagini ale ziarelor a doua zi, eclipsând complet solemnitatea ocaziei.

Și-a învățat lecția în acea zi și a jurat că părul ei nu va mai fi niciodată în centrul atenției și nu va distrage atenția oamenilor de la munca familiei regale.”, a mai povestit celebrul hairstilist.

Motivul pentru care Prințesa Diana nu a vrut să își schimbe sub nicio formă coafura. A fost un atac direct asupra Reginei Elisabeta a II-a

Motivul pentru care Prințesa Diana și-a schimbat coafura în anii 90

Mai târziu, prințesa Diana a ținut prima pagină a ziarelor după ce și-a schimbat coafura în 1990. În timpul unei ședințe foto pentru revista britanică Vogue, hairstylistul Sam McKnight a simulat o coafură mai scurtă, ascunzându-i părul în spatele unei diademe.

În cartea sa, „Hair by Sam McKnight”, el a povestit cum Prințesa Diana a fost apoi de acord să facă o schimbare reală a coafurii.

„În timp ce pleca, Diana m-a întrebat ce aș face cu părul ei dacă aș avea mână liberă.

Am sugerat să-l tund scurt și ea, spre surprinderea mea, a fost de acord și am făcut-o acolo și atunci.”, scrie hairstylistul Sam McKnight în cartea sa.

Astăzi, la 27 de ani de la dispariția ei, Prința Diana este încă în memoria celor care au cunoscut-o, dar  și a celor care au admirat-o pentru puterea și devotamentul cu care și-a crescut cei doi copii, în detrimentul relației extrem de controversate cu actualul suverna Regele Charles.

Digisport.ro
Frumusețea noului format Champions League: Celtic pe 2, Barcelona pe 23! Clasamentul complet după prima etapă
Stirile PROTV
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Afacerile în care David Popovici vrea să investească: „Mi-ar plăcea și mi-aș dori”! Cum vrea să-i ajute pe români
EVZ.ro
Pensie de nabab în România. Câștigă mii de euro lunar
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Planeta ia foc! A început un nou război. Ordinul de atac a venit deja azi, 19 septembrie
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro