05 iun. 2022 | 22:55

Motivul pentru care periuțele de dinți au peri de culori diferite. Ce rol au ei, de fapt

Utile
Motivul pentru care periuțele de dinți au peri de culori diferite. Ce rol au ei, de fapt
Lucruri neștiute despre periuțele de dinți

Aproape toate mărcile importante de periuțe de dinți sunt vândute cu peri de nailon, iar unii dintre ei sunt colorați. Toată lumea crede că sunt doar de design, dar acele nuanțe sunt acolo cu un scop anume, la care nu te-ai fi gândit. Oamenii sunt „uimiți” de motivul pentru care periuțele de dinți au peri de diferite culori.

De ce periuțele de dinți au peri de diferite culori

Ai analizat vreodată periuța ta de dinți sau a copilului? Cu siguranță, ai observat că perii au culori diferite. Acest lucru este valabil mai ales pentru periuțele de dinți ale prichindeilor. Dar știi care este rolul lor? Dacă nu ai băgat de seama până acum, du-te la baie și aruncă o privire corectă. Ei bine, se pare că oamenii descoperă că există un motiv real pentru care perii au culori diferite și nu, nu este pentru a face periuța de dinți să arate frumoasă.

Periuțele de dinți au peri de nuanțe diferite pentru că există o explicație. Puțini știu de ce este capătul colorat. Află de ce producătorii recurg la acest detaliu abarent banal și pur artistic.

Motivul este uluitor

Dacă ai crezut că designul are de-a face strict cu modelul și aspectul periuței de dinți, trebuie să-și spunem că te-ai înșelat. O internaută a dezvăluit, prin intermediul unui clip postat pe contul său de TikTok, de ce periuțele de dinți au peri de diferite culori, iar motivul este surprinzător.

„Iată un truc pe care sigur nu îl știai. Te-ai întrebat vreodată de ce periuța de dinți are peri de culori diferite? Există un motiv pentru asta. Cea mai mică secțiune colorată, cea din mijloc, are rolul de-a te ajuta să-ți dai seama cam câtă pastă de dinți trebuie să folosești”, a dezvăluit Jess în cadrul videoclipului de pe TikTok, care s-a viralizat și a adunat zeci de mii de vizualizări într-un timp foarte scurt, potrivit Ladbible.

„Nu trebuie să pui pastă de dinți pe toată suprafața periuței, ci doar o cantitate de mărimea unui bob. La fel se întâmplă și în cazul periuțelor de dinți pentru copii”, a mai spus tânăra.

Sfaturi recomandate de dentiști

Sfaturile date de internaută sunt cât se poate de adevărate și folositoare, deoarece și experții britanici recomandă să folosim pasta de dinți într-o cantitate mică, de mărimea unui bob de mazăre sau de fasole. Postarea lui Jess a făcut senzație în mediul online și a adunat mai bine de 30.000 de vizualizări și numeroase comentarii. În plus, periuțele de dinți au peri colorați și pentru a indica faptul că există texturi diferite, pentru o curățare mai eficientă.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro