Motivul pentru care Pedro Sanchez pleacă mai deverme de la summit-ul de la Sibiu. Întreaga delegație părăsește România

Motivul pentru care Pedro Sanchez pleacă mai deverme de la summit-ul de la Sibiu. Întreaga delegație părăsește România
Premierul Spaniei a plecat mai devreme de la summit-ul de la Sibiu

Premierul Spaniei a plecat mai devreme de la summit-ul de la Sibiu și a ridicat semne de întrebare cu privire la motivul pentru care a trebuit să se întoarcă de urgență în țară. Alături de el, a plecat întreaga delegație a Spaniei, pentru a fi alături de familia unui important membru al Partidului Socialist, care se simte foarte rău.

Cei mai importanți oameni din Europa și-au dat întâlnire, joi, 9 mai, la Sibiu, în cadrul unui summit informal la care s-a discutat despre planurile de viitor pentru Uniunea Europeană. România a fost reprezentată de șeful statului, Klaus Iohannis.

Evenimentul a fost organizat în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu, care a găzduit șefi de stat sau de guvern din statele membre UE, alături de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Pedro Sanchez a plecat mai deverme de la summit-ul de la Sibiu

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a plecat cu o oră și jumătate mai drepede de la summit-ul informal de la Sibiu, după ce a fost informat că starea de sănătate a unui important membru al Partidului Socialist s-a agravat. Este vorba despre Alfredo Perez Rubalcaba, care a ocupat, printre altele, funcția de secretar general al partidului.

Surse din guvernul spaniol au indicat că, din cauza preocupării față de starea de sănătate a fostului vicepreședinte al guvernului și fostului secretar general al PSOE (Rubalcaba), Pedro Sanchez a decis să se întoarcă de urgență în țară pentru a fi alături de familia lui Rubalcaba.

Pe agenda premierului spaniol era prevăzut ca acesta să rămână până la jumătatea acestei după-amiezi la summit-ul din o Sibiu și să prezinte o conferință de presă cu privire la mandatul său.

Urmăriți Playtech.ro și pe