Motivul pentru care nu ar mai trebui să foloseşti niciodată ustensile din lemn în bucătărie. Pericolul uriaş la care te expui

Motivul pentru care nu ar mai trebui să foloseşti niciodată ustensile din lemn în bucătărie. Pericolul uriaş la care te expui
Nu ar trebui să mai folosești ustensilele din lemn din bucătărie niciodată. Află care este motivul. Sfaturile specialiștilor

Există unele ustensile pe care nu ar trebui să le folosim, de fapt, în bucătăriile noastre, chiar și în ciuda faptului că au fost produse cu acest scop. Printre ele se numără și ustensilele din lemn. Nu sunt chiar atât de bune pe cât ai putea să crezi. În rândurile următoare vom vorbi despre motivul pentru care nu ar trebui să mai folosești ustensilele din lemn.

Nu ar trebui să mai folosești ustensilele din lemn

O chimistă dezvăluie motivul pentru care nu ar trebui să mai folosești ustensilele din lemn în bucătărie. Mai ales atunci când prepari mâncare. Așa cum știm deja cu toții, obiectele din bucătărie sunt foarte importante pentru siguranța alimentară. Totul depinde de materialele din care sunt realizate acestea.

Află motivul periculos pentru care ar trebui să nu mai folosești ustensile din lemn care, bineînțeles, nu se pun niciodată în mașina de spălat vase. Chimista Deborah García Bello a explicat că lemnul reprezintă, în general, un loc perfect pentru bacterii. Chiar și când ustensilele sunt bine spălate, nu întotdeauna bacteriile pot fi îndepărtate de pe acestea.

Din cauza acestui lucru, consumatorii pot să se confrunte cu listeria, toxina botulinică și inclusiv samonella. Lemnul este poros, se sparge ușor și reține foarte bine umezeala, mai ales când ustensila este folosită pentru amestecarea ingredientelor din ciorba lichidă, de exemplu.

Ce spune o chimistă despre pericolul din bucătăria ta

Societatea Britanică de Imunologie susține, de asemenea, că ustensilele fabricate din lemn nu sunt recomandate spre a fi folosite în bucătărie, din același motiv. Ele pot acumula o mulțime de tipuri de bacterii și ciuperci.

Aceste comunități de microorganisme, care nu pot fi îndepărtate mereu ușor, formează biofilmul, adică un agregat de microorganisme care se lipesc una de cealaltă.

„Când lingurile de lemn au un strat ca un mucus, care nu dispare cu nimic, este vorba de biofilm! Cel mai mare coșmar pentru experții în siguranță alimentară. Când ai biofilm, nu merită curățat, poți doar să-l arunci la gunoi”, a explicat chimista Deborah García Bello, potrivit Viviendo en Casa.

Deși există lemne bactericide, cum ar fi bambusul, măslinul și nucul, nici ele nu sunt complet sigure pentru a fi folosite în bucătărie. Cel mai înțelept este să optați pentru alte materiale, când vine vorba despre ustensile, cum ar fi metalul, teflonul, polipropilena și siliconul.

Citește și: Ustensile de bucătărie complet inutile. Nu face greșeala de a le cumpăra, arunci banii degeaba pe ele!

„Este posibil să fi folosit aceste ustensile de mulți ani. Poate că nu vi s-a întâmplat nimic până acum sau nu ați observat asta până acum. Dar e mai bine să fii în siguranță decât să regreți”, a conchis chimista.