Obiectele care nu se pun niciodată în mașina de spălat vase. Greșelile pe care le fac multe gospodine

Obiectele care nu se pun niciodată în mașina de spălat vase. Greșelile pe care le fac multe gospodine
Ce obiecte nu trebuie să pui niciodată în mașina de spălat vase?

Mașina de spălat vase este în zilele noastre nelipsită din multe locuințe. Majoritatea oamenilor se bucură de diverse aparate electrocasnice care îi ajută să nu își mai consume timpul cu unele activități precum spălatul veselei. Ea este o minune la casa celor care au o familie mare sau au des întruniri cu prieteni sau rudele. Trebuie să ții cont de câteva reguli atunci când o folosești. Multe gospodine fac anumite greșeli când vine vorba de aceasta.

Ce nu trebuie să pui în mașina de spălat vase: toată lumea greșește

Multe gospodine încearcă să îndeplinească toate activitățile casei, iar din grabă reușesc să facă anumite greșeli. Mașina de spălat vase din bucătărie este de mare ajutor în zilele noastre în special pentru cei care au o familie mare. Cu toate că ai crede că poți pune orice în ea, unele obiecte din bucătărie trebuie să fie curățate manual pentru că riști să le deteriorezi.

Articole de lemn și bambus: apa fierbinte și detergentul puternic vor șterge stratul protector de ulei de pe linguri, spatule sau tocătoare de lemn. Vei ajunge în cele din urmă să ai astfel de ustensile pline de fisuri. Lemnul trebuie îngrijit într-un mod mai delicat, așa că cel mai bine este să îl cureți așa cum ai face-o în mod normal.

Cuțite de bucătărie: cuțitele nu se curăță deloc greu, așa că specialiștii recomandă să nu îți încarci mașina de spălat cu lucruri din bucătărie pe care le poți spăla chiar tu rapid. Mai mult decât atât, este mai bine să faci asta pentru că aparatul le poate deteriora lamele și trebuie să le ascuți de două ori mai des.

Nu uita de aceste obiecte

Veselă și tacâmuri de fontă: fonta ruginește ușor, iar dacă ai astfel de obiecte în casă trebuie să ai mai multă grijă cu ele. Cu siguranță vei vedea urme de rugină pe diverse tigăi dacă le vei pune la mașina de spălat vase.

Vasele și tacâmurile din aluminiu: aluminiul oxidează ușor și dacă ai obiceiul să cureți vesela de aluminiu la mașina de spălat să nu te mire când vasele vor fi invadate de pete întunecate și fisuri.

Trebuie să fii atent pentru că unele articole pretind că sunt din oțet inoxidabil. Cel mai bine este să te folosești de un burete clasic și de lichid de vase pentru a le curăța. Dacă ai pete care s-au întărit, este util să lași recipientul respectiv la înmuiat preț de câteva zeci de minute.