Motivul pentru care Florin Călinescu a fost exclus cu scandal din PNL. Candidase deja pentru un post de senator

Motivul pentru care Florin Călinescu a fost exclus cu scandal din PNL. Candidase deja pentru un post de senator
Florin Călinescu a fost exclus cu scandal din PNL în 2009

Florin Călinescu a fost ales recent președinte al Partidului Verde, dar aceasta nu este prima aventură în politică a fostului jurat de la Românii au Talent. Actorul a candidat în 2008 la funcția de senator din partea PNL și s-a clasat abia pe locul al treilea. În februarie 2009, el a fost exclus din partid pe motiv că lipsea de la ședințe și îi jignea pe ceilalți membri.

Florin Călinescu a fost exclus cu scandal din PNL în 2009

Florin Călinescu a candidat pentru un post de senator în Argeș din partea PNL, în 2008, în Colegiul Pitești. A primit aproape 14.000 de voturi, însă nu a fost suficient pentru a obține fotoliul. Octavian Știreanu a ieșit atunci pe primul loc, dar postul de senator a fost obținut de Mircea Cinteză, de la PDL, în urma redistribuirii locurilor. Chiar dacă a primit cele mai multe voturi din PNL, algoritmii au făcut ca Mircea Diaconu (10.000 de voturi) să fie cel care primește un loc în Senat.

În februarie 2009, președintele PNL Pitești de la acea vreme anunța că Florin Călinescu a fost exclus din partid pe motiv că nu a respectat statutul partidului, a lipsit de la şedinţe şi a jignit ceilalți membri.

„Nu a făcut nimic: nu a respectat statutul, nu a participat la şedinţe şi mai ales declaraţiile din ultima vreme, lansate pe diferite posturi, la adresa membrilor organizaţiei, ne-au făcut să aplicăm regulamentul.” – Marius Postelnicescu.

De partea cealaltă, Florin Călinescu spunea că nu mai are legătură cu PNL din 2008, când și-a înaintat demisia,

„Eu mi-am trimis demisia prin poştă în decembrie 2008. E o sărbătoare, căci nu pot să stau într-un partid care nu are onoare.” – Florin Călinescu.

Actorul a intrat din nou în politică și a fost numit președinte al Partidului Verde. El a anunțat că nu va mai face parte din juriul de la Românii au Talent în următorul sezon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI