Motivul pentru care fiul lui Alexandru Rafila poartă mască de protectie la școală: „Alți copii nu o fac!”

Motivul pentru care fiul lui Alexandru Rafila poartă mască de protectie la școală:
Alexandru Rafila spune ca fiul sau poarta masca de protectie la scoala si acum

S-a aflat care este motivul pentru care fiul lui Alexandru Rafila poartă mască de protectie la școală. Luni, elevii din toată țara vor reveni în băncile școlilor după vacanța de Paște. Astfel, ministrul Sănătății a venit cu o recomandare pentru aceștia, dând exemplu chiar pe fiul său.

Alexandru Rafila spune că România este pregătită pentru un eventual nou val al pandemiei. „Noi suntem pregătiți, am eficientizat sistemul ambulatoriu”

Din ce putem vedea în China, pandemia de coronavirus pare departe de a se fi terminat, astfel că nu ar fi exclus ca și România să se confrunte cu un nou val al pandemiei.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat că fiul lui stă cu masca de protecție la școală pentru că așa s-a obișnuit. Astfel, primul om de la Sănătate insinuează că și ceilalți elevi ar face bine dacă ar proceda la fel ca fiul lui, în contextul în care luni se începe școala după vacanța de Paște.

Recomandarea lui Alexandru Rafila pentru elevi

„Băiețelul meu merge la școală, își pune masca din reflex. Nu o poartă la sport. Desigur, nu toți copiii o poartă, dar asta e o recomandare, nu este o restricție”, a spus Alexandru Rafila.

De asemenea, ministrul Alexandru Rafila s-a referit și la ce se întâmplă în China, din punct de vedere al pandemiei de coronavirus, unde orașe cu zeci de milioane de oameni sunt băgate în carantină strictă. China s-ar afla în situația în care se află pentru că a folosit vaccinuri de producție proprie, populația fiind în continuare vulnerabilă.

România, pregătită pentru un eventual nou val al pandemiei de covid?

În plus, ministrul Sănătății spune despre România că este pregătită, realizând mai multe lucruri benefice în sistemul medical, astfel că un nou val al pandemiei de covid nu ne va mai prinde nepregătiți.

„Noi suntem pregătiți, am eficientizat sistemul ambulatoriu, nu trebuie să mai blocăm urgențele decât în cazurile care cu adevărat au nevoie. Nu cred ca vom mai ajunge în situația în care am fost, vaccinurile utilizate în China au fost producție proprie, altele decât cele utilizate în UE. Populația lor nu este imunizată, este vulnerabilă”, a mai spus Alexandru Rafila.

Numărul cazurilor de coronavirus, în scădere

Nu în ultimul rând, Alexandru Rafila a declarat că de la momentul zero al ridicării restricțiilor, care a avut loc în data de 9 martie a.c., și până astăzi, numărul cazurilor de coronavirus s-a micșorat.

Dar asta nu înseamnă că, la modul general, am scăpat definitiv de pandemia de COVID-19. De asemenea, de curând, Alexandru Rafila spunea că încă există transmitere comunitară, chiar dacă procentual a scăzut la o rată de 5%.