Motivul pentru care BEC a invalidat candidatura lui Viorel Cataramă. Ce a prezentat acesta instituției

Ce se întâmplă cu afacerile lui Viorel Catarmă, în perioada pandemiei. Suma uriașă pe care a pierdut-o

În timp ce alți candidați la alegerile prezidențiale nici măcar nu s-au mai prezentat la BEC, candidatura lui Viorel Cataramă a fost invalidată de instituție. Din ce motiv?

Motivul pentru care BEC a invalidat candidatura lui Viorel Cataramă

Viorel Cataramă și-a depus miercuri dosarul de candidatură la Biroul Electoral Central (BEC), iar acesta a fost certificat. După ce oficialul, bucuros, și-a anunțat reușita în fața presei, la BEC, și-a încheiat micul discurs prin a mulțumi ”membrilor partidului politic Dreapta Liberală și simpatizanților care au muncit pentru concretizarea acestei acțiuni”.

Motivul pentru care BEC a invalidat candidatura lui Viorel Cataramă. Ce a prezentat acesta instituției
Viorel Cataramă, candidatură invalidată de BEC

„Am venit astăzi (miercuri-n.r) la Biroul Electoral Central pentru a-mi depune candidatura pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. Am depus un număr de peste 230.000 de semnături, care au fost verificate și acceptate”, a spus Cataramă, în urmă cu câteva zile.

Ce a prezentat acesta instituției?

Ziua de vineri îl găsește altfel pe Cataramă, conform unor surse politice citate de adevărul.ro. Candidatura lui Cataramă la alegerile prezidențiale a fost invalidată de BEC. Deși oficialul spunea că va intra în luptă cu sloganul: ”Muncești și câștigi. O Românie dreaptă”, ceva nu a mers de această dată pentru politician, căci planul i-a fost dat peste cap tocmai de ardoarea cu care își dorea câștigul, la baza căruia nu se afla munca. Potrivit sursei menționate, instituția a decis invalidarea candidaturii sale pe motiv că mai multe semnături păreau falsuri.

Deputat PSD, pe minus cu semnăturile

Pe de altă parte, câțiva candidați nici nu s-a mai prezentat la BEC. Spre exemplu, Liviu Pleșoianu. Oficialul a anunțat, vineri, pe Facebook, că nu a adunat numărul necesar de semnături pentru a candida la prezidențiale, adică de 200.000.

„În ce mă priveşte, vă pot spune că s-au strâns uluitor de multe semnături pentru un om care a refuzat categoric să strângă semnături altfel decât în mod real! Nu, nu sunt suficiente, deşi sunt foarte multe. Mai sunt două zile, vom vedea… Apoi, voi hotărî ce fac mai departe. Le mulţumesc de pe acum, indiferent dacă se strâng toate sau nu, tuturor celor care au crezut şi cred în drumul omului liber!”, a scris deputatul PSD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI