16 feb. 2024 | 19:40

Motivul pentru care ardeii graşi sunt puşi în 3 culori în pungile din supermarket. E o strategie în spate

Diverse
Motivul pentru care ardeii graşi sunt puşi în 3 culori în pungile din supermarket. E o strategie în spate
Ardeii diferă în culoare în funcție de gradul lor de maturitate

De cele mai multe oric, când mergem în supermarketuri, găsim la raftul de legume ardeii graşi puşi în 3 culori în pungi, dar nu știi motivul. În cele ce urmează îți explicăm noi motivul pentru care ardeii graşi sunt puşi în 3 culori în pungile din supermarket. Pe scurt, e o strategie în spate.

De ce ardeii graşi sunt de culori diferite?

După cum bine știm, ardeii sunt disponibili într-o varietate de culori, fiecare culoare fiind vândută la un preț diferit. Cele mai comune culori de ardei gras sunt verde, roșu, portocaliu și galben. Ardeii verzi sunt cei mai ieftini, iar ardeii roșii tind să fie cei mai scumpi.

Vezi și: Cât costă laptele, untul, roşiile sau lipiile în Turcia? O româncă a postat bonul dintr-un supermarket, vei fi surprins

Ardeii galbeni și portocalii se încadrează undeva la mijloc, ar pot costa la fel de mult sau mai mult decât cei roșii uneori, iar toți au aceeași formă de bază și o aromă similară. Dar există mai multe diferențe? Răspunsul este da, sunt diferențe.

Motivul pentru care ardeii grasi sunt pusi in 3 culori in pungile din supermarket. E o strategie in spate

În unele cazuri, ardeii diferă în culoare în funcție de gradul lor de maturitate, care are legătură cu timpul de maturare pe care l-au petrecut pe plantă. Cu alte cuvinte, culoarea poate reprezenta un anumit stadiu de coacere.

Vezi și: Formula matematică pentru a alege cea mai rapidă coadă la un supermarket. Nu vei mai pierde timp la cumpărături

Acest lucru se observă cel mai frecvent la ardeii verzi care îmbătrânesc pe viță de vie până la forma lor roșie matură și, adesea, la multiplele nuanțe create în această tranziție. În alte cazuri, este vorba de soiul de ardei, iar unele tipuri de ardei gras îmbătrânesc de la verde la galben sau portocaliu la maturitate. Altele pot rămâne verzi tot timpul cât stau pe viță de vie.

Care este motivul pentru care ardeii graşi sunt puşi în 3 culori în pungile din supermarket?

Așadar, culoarea ardeiului gras nu ține numai de maturitatea fructelor și nu ține numai de tip. Este un amestec de ambele împreună care face nuanțele amuzante ale acestei plante. Dar, cu toate astea, ne putem întreba care este motivul pentru care ardeii graşi sunt puşi în 3 culori în pungile din supermarket? Iar răspunsul este unul singur, și anume este vorba de o strategie demarketing în spatele acestei situații.

Vezi și: Cum a devenit LIDL cel mai de încredere supermarket din lume. Secretul succesului din spatele acestui brand

Ardeii verzi sunt cei mai puțin costisitori, deoarece necesită mai puțin timp pentru a crește. Ardeii roșii, galbeni, portocalii etc. sunt mai scumpi, deoarece trebuie să rămână mai mult timp pe plantă. Pe măsură ce se maturizează, culoarea se schimbă din verde în culoarea pe care o vedeți în magazin, în aceeași măsură, culoarea finală depinde de rasă.

E o strategie în spatele acestui tip de ambalare

Având în vedere că vorbim clar de prețul acestui produs, marile magazine au luat decizia de a micșora costurile. Așa cum precizam, ardeiul verde este cu mult mai ieftin decât cel roșu, sau chiar decât cel galben, și pentru a vinde cât mai mult, s-a luat această decizie.

Motivul pentru care ardeii grasi sunt pusi in 3 culori in pungile din supermarket. E o strategie in spate

Un alt aspect de reținut, la fel ca în cazul majorității fructelor comestibile, gustul unui ardei gras se schimbă semnificativ în funcție de stadiul de coacere.

Vezi și: Supermarketul care oferă salarii de aproape 5.000 de euro lunar. Se schimbă tot din ianuarie 2024

Ardeii grași verzi au o aromă mai ierboasă și ușor amară în comparație cu culorile ardeilor maturi. Aroma se schimbă pe măsură ce ardeiul se coace. Ardeii grași roșii, și alte culori ale unui ardei complet maturizat, vor fi de obicei mai dulci și semnificativ mai puțin amari în aromă.

Concluzie

Acum că ai aflat care este motivul pentru care ardeii graşi sunt puşi în 3 culori în pungile din supermarket, vei știi data viitoare ce ai de făcut și după ce să te uiți când mergi la cumpărături.

Parteneri
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
Redactia.ro
Când se pun, de fapt, cartofii în ciorbă. Multe gospodine fac asta greșit și le strică gustul!
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după audierea la Parchet
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Spynews
S-a dat ordin pentru toate MAGAZINELE din România. Noua regulă este absolut OBLIGATORIE
Capital.ro
Prof. dr. Vlad Ciurea, despre grăsimea care poate fi consumată oricând, în orice cantitate: ”Este minunată!”
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Mediaflux
Pensia pe care o va primi un român care a muncit 35 de ani. Cum poți face recalcularea
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro