11 dec. 2023 | 11:16

Motivul pentru care a ajuns un lux să faci Revelionul la munte, în România. Turiştii plătesc şi 1.000 de persoană pentru cazare

News
Motivul pentru care a ajuns un lux să faci Revelionul la munte, în România. Turiştii plătesc şi 1.000 de persoană pentru cazare

Cu apropierea sărbătorilor de iarnă, discuțiile privind prețurile considerate ridicate pentru vacanțele din România au izbucnit din nou pe internet, stârnind „revolte” tradiționale printre utilizatorii online. În încercarea de a oferi clarificări și perspective în această dezbatere, un expert în turism explică acest fenomen al scumpirilor.

Revelionul în România, un lux pe care nu și-l permite oricine

O simplă căutare pe Google îți oferă ofertele variate ale pensiunilor și hotelurilor din țară, cu prețuri pentru trei – patru nopți de cazare, ce depășesc frecvent suma de 600 – 700 de euro, ajungând chiar și la peste 1000 de euro de persoană.

Din păcate, aceste costuri au stârnit reacții aprinse pe rețelele de socializare, unde unii utilizatori se plâng că un Revelion în România este comparabil cu cele din destinații internaționale.

Pentru a aduce lumină în legătură cu prețurile aparent ridicate pentru ofertele de Revelion în România, echipa Hotnews a luat legătura cu propietarii pensiunii „La Conac în Bucovina”.

Aceasta oferă un pachet pentru patru nopți de cazare, începând de la 3500 de lei de persoană. Intrigați de aceste tarife, discuția cu reprezentanții pensiunii a avut scopul de a face lumină în felul în care se justifică aceste prețuri.

Reprezentanții pensiunii „La Conac în Bucovina” au răspuns la întrebările legate de prețurile ridicate pentru pachetul de Revelion, afirmând că prețurile solicitate reflectă serviciile incluse în pachetele de sărbători, care au fost epuizate în doar trei săptămâni de la lansarea ofertei.

„Prețul cerut reflectă costul serviciilor incluse în pachetele de sărbători, pachete pe care oricum le-am epuizat în trei săptămâni de când am scos oferta”, au povestit acesștia.

Mai mult, aceste prețuri, deși mari, includ foarte multe avantaje și servicii destinate turiștilor, toate fiind la rândul lor, consumatoare de bani pentru proprietarii pensiunilor.

Turismul responsabil și autentic, mai costisitor decât minciunile vândute la bani puțini. În contextul actual al turismului, managerul acestei locații pune accent pe valoarea turismului făcut cu simț de răspundere și explică modul în care politica lor de prețuri reflectă angajamentul față de autenticitate și responsabilitate socială.

„Cei care au valoarea turismului făcut cu simț de răspundere nu mai aleargă de mult după himere ieftine, după cum nici afară nu mai există (cazări sau bilete de avion care au crescut considerabil în ultima vreme)”, a transmis bărbatul.

El a evidențiat că prețurile pentru serviciile lor au suferit doar o creștere ușoară față de anul trecut, rata de creștere fiind mai mică decât inflația de anul acesta. Argumentând faptul că aceste tarife nu sunt scumpe, managerul a evidențiat o serie de practici care definesc experiența oferită de locație.

Managerul a explicat că toate ingredientele folosite în mâncare sunt atent căutate la producătorii locali din zonă, evitând cumpărarea din supermarket-uri. De asemenea, prăjiturile și cozonacii sunt făcute manual de bucătăresele locației, iar bucatele de pe masă sunt tradiționale, aducând atmosfera autentică a mesei de sărbătoare pregătite de bunici.

CITEȘTE ȘI: Cât costă să faci Revelionul 2024 în Dubai. Prețurile nu sunt pentru oricine

Cererile mari de Revelion cresc automat prețul

Traian Bădulescu, consultant în turism și purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), explică modul în care perioada sărbătorilor de iarnă aduce cu sine pachete turistice mai costisitoare în întreaga lume, datorită cererii semnificative. În contextul acestui fenomen, România nu se abate de la această tendință.

„Chiar dacă românii sunt în general „cârcotași” privind turismul intern, statistica arată că majoritatea românilor călătoresc în România (între 8 și 10 milioane de turiști pe an, în ultimii 10 ani).

În România, o familie poate plăti de la 2000 de lei pentru două nopți la o pensiune rurală, de Crăciun, până la 3000 – 4000 de euro de Revelion, însă cu servicii all inclusive și cu cină de Revelion, cu artiști cunoscuți, la un hotel de 4 sau 5 stele, la Poiana Brașov sau Predeal.

Există, însă, oferte de 800 – 1200 de euro per cameră pentru trei nopți, de Revelion, la hoteluri de 4 stele din stațiuni balneare, precum Băile Herculane, Băile Sovata etc.”, explică el.

CITEȘTE ȘI: Cât costă să faci Revelionul 2024 la restaurant. Ce preț are un meniu și ce include

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
România e obligată. Ordinul s-a dat de la UE. S-a stabilit un termen limită
Capital.ro
Locul în care timpul pare cu 9% mai lent pentru majoritatea oamenilor
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro