Motivul incredibil pentru care Mircea Lucescu a fost refuzat: „Cât ar mai fi putut să o ducă aşa”

Motivul incredibil pentru care Mircea Lucescu a fost refuzat: „Cât ar mai fi putut să o ducă aşa”
Mircea Lucescu are un start de sezon excelent la Dinamo Kiev

La 74 de ani, Mircea Lucescu a avut curajul să încerce o nouă provocare şi a preluat clubul Dinamo Kiev. Iar rezultatele sunt excelente în prima parte a sezonului. Echipa sa este pe primul loc în Ucraina, cu 20 de puncte după primele opt etape. Patru mai multe decât cea mai mare rivală, Şahtior Doneţk. De asemenea, cu un trofeu câştigat chiar în faţa „minerilor”, Supercupa Ucrainei. Şi, cu siguranţă cel mai important, a reuşit să o califice pe Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor. În ciuda rezultatelor excelente, Lucescu este în continuare contestat de fanii formaţiei sale. Aceştia nu au uitat trecutul lui „Il Luce” la Şahtior şi nici unele declaraţii belicoase ale românului.

Oficialii lui Beşiktaş l-au ales pe Sergen în locul lui Mircea Lucescu. Iar Beşiktaş se chinuie în campionatul Turciei

Tot în vara acestui an, înainte de a semna cu Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a fost în negocieri cu Beşiktaş. Nu s-a ajuns la un acord, după ce oficialii turci au decis să renunţe la planurile de a-l numi pe român. Totul dintr-un motiv cât se poate de ciudat. Pentru că nu au crezut în planul care le-a fost prezentat de Lucescu, unul care prevedea o construcţie pe termen lung. Erdal Torunogullari, director sportiv al lui Beşiktaş, crede că antrenorul român ar fi solicitat transferuri foarte costisitoare. Iar profitul ar fi venit doar după mai mulţi ani, în cel mai bun caz, aşa cum s-a întâmplat la Şahtior.

Erdal Torunogullari este omul care l-a refuzat pe Mircea Lucescu în vară

„Lucescu are acum 74 de ani. A lucrat la Şahtior timp de 14-15 ani, dar după sezonul cinci şi șase a început să aducă bani pentru club, sincer. A fost departe de aspectul fotbalistic aproximativ 5 ani de zile, de la Zenit, apoi a eşuat cu echipa noastră naţională din Turcia.

Lucescu şi Şahtior au reuşit vânzări de 50-60 de milioane de euro per jucător, dar aceştia au costat între 10 şi 15 milioane inițial. Iar noi nu avem un asemenea buget. Care avea să fie misiunea sa la noi? Director sportiv? Consilier de fotbal? Cât ar mai fi putut să o ducă aşa?”, a declarat Erdal Torunogullari în presa din Turcia.

Oficialii lui Beşiktaş au decis în cele din urmă să îi dea credit lui Sergen, fost elev al lui Lucescu. Acesta a fost numit în ianuarie 2020 şi are contract până la finalul acestui sezon. Decizia nu s-a dovedit tocmai inspirată, iar Beşiktaş este la mijlocul clasamentului în Turcia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI