Motivul genial pentru care Cristiano Ronaldo stă diferit față de colegii săi înainte de fiecare meci. Nimeni nu știa asta

Motivul genial pentru care Cristiano Ronaldo stă diferit față de colegii săi înainte de fiecare meci. Nimeni nu știa asta
Motivul pentru care Cristiano Ronaldo sta diferit fata de colegii sai inainte de fiecare meci

Cristiano Ronaldo are un motiv bine întemeiat pentru care stă diferit față de colegii săi la intonarea imnului, înainte de meci. În partida împotriva Ungariei, portughezul a mai doborât două recorduri: a bifat jocul cu numărul 39 pentru Portugalia la un turneu final – precedentul record fiind deținut de Bastian Schweinsteiger, cu 38 de apariţii, iar cele două cele goluri marcare în poarta ungurilor l-au trimis pe primul loc în clasamentul golgheterilor Campionatului European cu 11 reușite. Înaintea sa, cel mai bun marcator al competiției a fost Michel Platini cu 9 goluri.

Motivul genial pentru care Cristiano Ronaldo stă diferit față de colegii săi înainte de fiecare meci

Atcantul Portugaliei a evoluat la ultimele cinci turnee finale de Campionat European și a devenit astfel primul jucător din istoria competiției continentale care atinge această performanță. Are 36 de ani și o formă fizică de invidiat. La fiecare meci pe care îl joacă dă totul pe teren și face tot posibilul ca echipa sa să câștige. Manifestă un respect deosebit pentru tricoul Portugaliei pe care îl îmbracă de fiecare dată cu mândrie.

Cristiano Ronaldo se remarcă și printr-un gest mai puțin obișnuit în rândul fotbaliștilor. La intronarea imnului țării sale, căpitanul lusitanilor se așează diferit față de colegii săi, lucru sesizat și în meciul dintre Ungaria și Portugalia de la Budapesta. Nu rămâne în rând cu ei, ci se poziționează într-o parte, cu mâna stângă pe umărul portarului Rui Patricio.

Gestul celui mai bun jucător portughez din toate timpurile are o simbolistică aparte: Ronaldo își arată astfel patriotismul în timp ce stă cu fața spre drapelul țării sale. Recent, jucătorii din Țara Galilor au adoptat și ei aceeași poziție, în meciul contra Elveției de la Baku.

Maghiarii, insulte homofobe la adresa lui Cristiano Ronaldo

Partida dintre Ungaria și Portugalia s-a încheiat cu scor de neprezentare pentru echipa lui Ronaldo. Marcator a două goluri la Budapesta (min. 87 din penalty și 90+2), căpitanul Portugaliei a fost ținta insultelor suporterilor maghiari. Aceștia i-au adresat injurii și apelative homofobe, potrivit publicației spaniole AS. „Cristiano, homosexualule!”, i-au strigat suporterii unguri fotbalistului lui Juventus, susțin jurnaliștii spanioli. De asemenea, AS relatează că Ronaldo a fost fluierat constant pe durata confruntării.

Răspunsul lusitanului nu s-a lăsat așteptat. După goluri, a mers în fața suporterilor maghiari și s-a bucurat în stilul său caracteristic, afișând o mimică sugestivă.

Primul gol al partidei a fost marcat de Raphael Guerreiro, din interiorul careului, beneficiind și de un mic ajutor din partea fundașului Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI