31 oct. 2023 | 14:21

Monica Tatoiu, reacție dură după schimbările cu plățile cash din România: ‘Unii nici nu au card’

Monden
Monica Tatoiu, reacție dură după schimbările cu plățile cash din România: ‘Unii nici nu au card’

De la 1 noiembrie, vor intra în vigoare o serie de măsuri privind plata cu bani cash. Aceste măsuri au ajuns și în atenția femeii de afaceri, Monica Tatoiu. Se pare că acestea au revoltat-o. Ce spune profesoara de matematică?

Monica Tatoiu, despre noile măsuri

Monica Tatoiu e de părere că noua lege are foarte multe lacune. La acest lucru se adaugă și faptul că, foarte mulți români nu au carduri, iar această lege ar putea fi în detrimentul lor.

”Hoțul strigă hoțul! Nu o să reușească să facă nimic pentru că românul decât ăștia care stau în birouri și vor ei să facă niște reguli. Cât de idiot poți să fii să vrei să scoți cash-ul. Imaginați-vă cade curentul, eu sunt la piață am coșul plin, să presupunem că e o pană, nu este conexiune, ce facem? Doamna nu vinde eu nu pot să cumpăr. Nu se poate! În piață nu vii să plătești cu cardul.”

Citește și: Cura pe care a ținut-o Monica Tatoiu toată vara: „Nu m-am îngrășat deloc!” Alimentul care o păstrează tânără

”Eu sunt țoapă tehnică, apăs pe butonul roșu”

Monica Tatoiu a mărturisit că, în ciuda faptului că are doctoratul în matematică nu se descurcă foarte bine cu tehnologia. Din acest motiv, această măsură ar putea afecta mai mulți oameni.

”Lasă-i și pe ăștia să câștige cum câștigi tu la toate părăndărăturile. Nu vor să recunoască. Ei vor să stârpească corupția…. Eu care am doctoratul în matematică dacă nu e fiul meu lângă mine, eu sunt țoapă tehnică, apăs pe butonul roșu. Aia din birouri cum pot să nu gândească, când îți vine ală să îți lucreze în grădină îi dai bani pe card, nu se poate. Ei nu sunt în stare să colecteze TVA-ul și vor să colecteze de la mine? Să fim serioși”, a declarat Monica Tatoiu, în exclusivitate la România TV.

Monica Tatoiu a atras atenția și asupra faptului că, această măsură ar putea afecta bătrânii, care abia se descurcă să plătească cu bani cash.

”Nu putem să trăim numai cu banii de pe card pentru că sunt oameni care abia se descurcă cu banul”, a spus comercianta.

Citește și: Monica Tatoiu, despre cum a devenit bogată, fără să fure: ”Eu întotdeauna am avut 40.000 de euro salariu”. Ce pensie uriașă încasează lunar

Ce presupune legea austerității?

De la 1 noiembrie, legea austerității va intra în vigoare. Măsura prevede ca achitarea cu numerar să se poată facă doar în limita a 1.000 de lei. De asemeneaa, între o persoană juridică şi o persoană fizică se pot face încasări şi plăţi în limita a 5.000 lei. La sfârșitul zilei, sumele aflate în casieria magazinelor nu mai pot depăşi 50.000 lei

Citește și: Afecţiunea cu care Monica Tatoiu se luptă de ani de zile. Nu poate fi tratată, puţini ştiu asta despre ea

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Ceaușescu l-a obligat să divorțeze! Cum se băga dictatorul în viețile românilor
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
S-a dat ordin de la UE. Românii trebuie să raporteze de la 1 ianuarie 2025. Legea a intrat în vigoare
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
SENIORII au DAT LOVITURA! ANUNȚ privind BANII! E bucurie IMENSĂ
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro