Monica Tatoiu atrage atenția asupra firmei Viggo Fashion: ”Dacă nu este caz de DNA, atunci nu mai înteleg care ar mai fi”

Monica Tatoiu atrage atenția asupra firmei Viggo Fashion: ”Dacă nu este caz de DNA, atunci nu mai înteleg care ar mai fi”
Scandal pe contracte cu statul. Frații Cămătaru și Cătălin Botezatu vând teste antigen

Scandalul momentului se învârte în jurul a două firme care au semnat contracte cu statul pentru teste antigen. Este vorba de, nu mai puțin de 9 milioane de teste. Din acest total, 5 milioane vin de la Viggo Fashion, companie care se ocupă cu comercializarea de îmbrăcăminte. Ulterior s-a aflat că unul dintre acționarii acesteia este chiar celebrul creator de modă Cătălin Botezatu. Monica Tatoiu, recunoscută pentru franchețea ei, a comentat aceste aspecte pe rețelele de socializare, mergând cu afimațiile pâna la a acuza de corupție și necesitatea intervenției procurorilor DNA.

Scandal pe contracte cu statul. Frații Cămătaru și Cătălin Botezatu vând teste antigen

În aceste zile un nou scandal pe contractele încheiate de stat cu două firme este principala temă de discuție. În urma unor documente făcute publice, s-a aflat că s-au încheiat contracte pentru achiziționarea a 9 milioane de teste antigen. Contractele au fost semante în urma unei licitații câștigate de o firmă olandeză și alte două, una deținută de Sile Cămătaru.

Cealaltă firmă este Viggo Fashion, la care unul din acționari și colaboratori este chiar designerul Cătălin Botezatu. Conform informațiior, din cele 9 milioane de teste, se știe sigur că 5 milionae vor fi furnizate de Viggo Fashion, contractul toal fiind în valoare de  peste 200 de milioane de euro.

Compania deținută de frații Cămătaru, Eva Healthcare SRL, conform contractului, se va ocupa cu distribuirea unui milion de teste de salivă anti-COVID în școlile de la noi din țară. La fel și în cazul celeilalte companii românești, care va distribui cele 5 milioane de doze. Restul până la 9 milioane, urmează a fi distribuit de cealaltă companie câștigătoare, din Olanda.

Viggo Fashion dă un comunicat pe această temă

Ca urmare a publicării acestor informați, Viggo Fashion a trimis pe adresa redacției Impact, un comunicat oficial în care face anumite clarificări pe această temă, inclusiv pe tema statutul designerului Cătălin Botezatu, în raport cu activitatea companiei, în care se precizează:

„Cătălin Botezatu este partener de afaceri într-una din societățile grupului ce are ca obiect de activitate strict comercializarea produselor textile si dezvoltarea internațională a brandului. Acest parteneriat nu se extinde, însă, în domeniul produselor medicale.

Mai mult, Cătălin Botezatu nu deține o participație financiară în cadrul firmei ce a câștigat licitațiile. În ceea ce privește contractele de achiziție publică de echipamente de protecție/medicale destinate combaterii virsului SARS-COV 2 în care VIGGO are calitatea de furnizor, trebuie precizat că obținerea respectivelor contracte reprezintă rezultatul unor proceduri de atribuire derulate în mod transparent și cu promovarea concurenței, numeroase companii paticipând în mod constant la astfel de proceduri derulate de diverse instituții publice”, se arată în dreptul la replică trimis de Viggo Fashion.

Monica Tatoiu cere intervenția procurorilor DNA

Cunoscută ca fiind un om direct, celebra Monica Tatoiu, ca mulți alții, a comentat informațiile apărute în spațiul public referitor la aceste contracte. Mai mult de-atât, a căutat pe pe Google date despre aceste teste antigen, spunând că prețul de vânzare propus este unul foarte scump, mai ales că sunt aduse din Turcia, unde sunt și mai ieftine.

„Oficiul Naţional pentru achiziţii centralizate, ONAC, a încheiat contracte de achiziţie de teste pe bază de salivă, 9 milioane de teste din care 5 milioane cu o firmă care se ocupă de modă.La preţul de 15 lei fără TVA (cu tva inclus aproape 18 lei). Provenienţa Turcia.

O să aflu şi cât coaţa în Turcia în farmacii. Unde preţurile sunt mai mici decât la noi.În condiţiile în care acum când scriu preţul unei bucăţi este 11 lei cu TVA inclus. Dacă luăm în considerare că dacă cumperi mai mult costul pe bucata scade e caz clasic de corupţie. Dacă asta nu este caz de DNA atunci nu mai înţeleg care ar mai fi.”, spune MOnica Tatoiu pe Facebook.