Monica Pop rupe tăcerea înaintea alegerilor locale: ”Primesc mesaje că sunt pozitivi, ca să nu meargă la vot”

Monica Pop rupe tăcerea înaintea alegerilor locale: ”Primesc mesaje că sunt pozitivi, ca să nu meargă la vot”

Peste două zile vom decide soarta localităților în care vom trăi pentru următorii 4 ani. Este un moment important, îndeosebi pentru că anul acesta este diferit de tot ce știam. Reguli stricte, distanțare, dar și scenarii neașteptate. Unul dintre ele este prezentat de doctorul Monica Pop.

Atac cibernetic la un centru medical. Dr. Monica Pop, scenariu neașteptat înaintea alegerilor locale

Este anchetă la Complexul Multifuncțional Caraiman, după ce mai mulți pacienți care au ieșit negativ la teste Covid- 19 au primit un SMS fals în care erau anunțați că sunt pozitivi. „A fost un atac cibernetic, a început la ora 12 noaptea pe 22 septembrie”, a explicat Livia Gomez, directoarea centrului medical deschis de Primăria Sectorului 1. „Sunt SMS-uri venite de pe un număr scurt. Ieri aveam câteva zeci de astfel de mesaje, azi sunt sute”, a mai spus oficialul într-o conferință de presă. ”Erau oameni cu rezultate negative, dar au primit SMS-uri că sunt pozitivi”. Oficialul a anunțat că este în desfășurare o anchetă a autorităților pentru a determina autorul atacului cibernetic.

Sfatul medicului: „Protejați-vă și ieșiți la vot”

În acest context, Monica Pop este de părere că totul ar fi făcut pentru a nu se merge la vot. Doctorul a îndemnat la precauție și deplasarea neapărată până la secțiile de vot.

„S-A TOT SPUS CĂ VIRSTA CELOR POZITIVI SCADE ! TINERI TOT MAI MULTI! ACUM, SPUN CA E VORBA APROAPE DOAR DE VIRSTNICI! CLAR DE CE!

Monica Pop rupe tăcerea înaintea alegerilor locale: ”Primesc mesaje că sunt pozitivi, ca să nu meargă la vot”
Mesajul doctorului Monica Pop
PROTEJATI-VĂ SI IESITI TOTI LA VOT! CU PARINTII SI BUNICII! Ati auzit?! S-a ” furat ” o bază de date ( ” Caraiman) si cei inclusi primesc tel si mesaje ca sint pozitivi, desi NU FACUSERĂ NICI UN TEST! DESIGUR, CA SĂ NU MEARGĂ LA VOT! Doamne, unde s-a ajuns!!! MERGETI LA VOT! ORICE VIRSTĂ ( legală) ati avea!”, a scris medicul Monica Pop, vineri, pe pagina de Facebook.

Regulile pe care trebuie să le respectăm în secțiile de votare. La ce să fim atenți pe 27 septembrie

Deși vom trăi diferit aceste alegeri locale, cu aceeași rigurozitate vom pune ștampila pe buletinele de vot. De altfel, regulile care trebuie respectate în ziua alegerilor sunt puțin și ușor de reținut. Nimeni nu va intra în secția de votare fără o mască de protecție. Cei care nu au, vor primi una la intrare. Forte important, ea trebuie să acopere atât nasul, cât și gura. De asemenea, trebuie să respectăm distanța socială și înuntru, și afară.

Cei care așteaptă în afara secției de votare trebuie să pastreze o distanță de cel puțin 1 metru între ei și să respecte circuitele de intrare și ieșire. Sensurile de mers vor fi semnalizate cu niște indicatoare sub forma unor săgeți. În secțiile de votare vor fi nu mai mult 5 votanți și o comisie de aproape 15 persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI