Monica Pop face anunțul crunt. Ce se întâmplă în România imediat după alegeri: este devastator pentru noi

Monica Pop face anunțul crunt. Ce se întâmplă în România imediat după alegeri: este devastator pentru noi
Medicul Monica Pop spune ce se întâmplă în România după alegerile parlamentare

Miercuri seară la ”Sinteza Zilei”, Managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din Capitală, reputatul medic, Monica Pop, a spus ce se va întâmpla cu numărul infectărilor cu noul coronavirus din cauza alegerilor parlamentare.

Ce se întâmplă cu România după alegeri

Miercuri, la Antena 3, medicul oftalmolog Monica Pop a afirmat că numărul de infectări cu noul coronavirus va crește din cauza alegerilor parlamentare, iar acest fapt se va răsfrânge asupra modului în care românii vor petrece Crăciunul.

„Sigur că sper să nu fie un Crăciun online. Să fie foarte clar: alegerile reprezintă un vector de transmitere și că după alegeri vor fi mult mai multe cazuri. Asta este părerea mea și mi se pare foarte fondată, pentru că am fost și la celelalte alegeri, la locale, și am văzut ce se întâmplă.

Deci, nu are cum să nu crească numărul de pacienți, fiindcă nu se poate. Sigur că ar fi trebuit amânate, sunt absolut perfect de acord cu cei care au spus asta, dar nu depinde de noi. Numărul va crește și, din păcate, acest lucru va conduce la un Crăciun online, ceea ce n-ar dori nimeni, de orice vârstă”, a spus dr. Monica Pop, potrivit Antena 3.

Situația pandemiei de coronavirus în România, 2 decembrie 2020

Ultimul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România a fost publicat de Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului. Așadar, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 135 de noi decese, 4.916 persoane au fost infectate, iar la ATI sunt internate 1.260 de persoane.

Până astăzi, 2 decembrie, au fost confirmate 484.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 371.231 de pacienți au fost declarați vindecați, pe teritoriul României. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.916 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-Cov-2, cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 01.12.2020 (10:00) – 02.12.2020 (10:00) au fost raportate 135 de decese (84 bărbați și 51 femei), ale unor pacienți infectați cu COVID-19, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași,  Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

15.701 teste – 4.916 cazuri noi de COVID-19

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.529, iar 1.260 dintre acestea sunt internate la ATI.

În România, până la această dată au fost prelucrate 4.137.893 de teste, dintre care, 15.701 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.455 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.246 la cerere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI