Elon Musk, acuzații grave, după ce și-a făcut 4 teste COVID în aceeași zi: “Se întâmplă ceva extrem de dubios”

Elon Musk, acuzații grave, după ce și-a făcut 4 teste COVID în aceeași zi: “Se întâmplă ceva extrem de dubios”
Elon Musk, 4 teste de covid în aceeași zi, rezultate diferite. Acuzațiile miliardarului

Elon Musk susține că a făcut patru teste COVID-19 într-o singură zi, iar rezultatele primite au fost contradictorii, două dintre ele fiind pozitive, respectiv două negative. Directorul executiv al Tesla și-a manifestat nedumerirea cu privire la acest aspect afirmând că „se întâmplă ceva extrem de dubios”, completând cu faptul că a avut simptomele „unei răceli obișnuite”.  Fanii i-au criticat atitudinea.

4 teste, 2 rezultate diferite. Elon Musk: „Același aparat, același test, aceeași asistentă medicală”

Directorul Tesla şi SpaceX, Elon Musk, susţine pe Twitter că a făcut patru teste pentru COVID-19, în aceeași zi, de la același aparat, și că două dintre acestea au ieșit pozitive, iar două negative. Musk s-a arătat confuz în fața rezultatelor, susținând că „se întâmplă ceva extrem de dubios”.

„Se întâmplă ceva extrem de dubios. Am fost testat pentru Covid de patru ori astăzi. Două teste au ieșit negative, două pozitive. Același aparat, același test, aceeași asistentă medicală. Teste rapide antigen de la BD”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Testele rapide de antigen de la Becton, Dickinson and Company, la care face referire afaceristul, au o sensibilitate (capacitate de a depista corect boala) de 84% și o specificitate (capacitate de a depista pe cei care care nu au boala) de 100%, potrivit prospectului, comparativ cu testele PCR.

  • Între timp, Musk a adăugat pe Twitter că și-a făcut și teste PCR de la câteva laboratoare diferite și că așteaptă cele 24 de ore pentru rezultate.

Unii dintre urmăritorii săi din mediul virtual l-au criticat pe miliardar pe Twitter, acuzându-l de iresponsabilitate și menționând că îndoiala lui alimentează teoriile conspiraționiste.

Întrebat de un utilizator Twitter dacă prezintă simptome, acesta a răspuns că a simțit efectele unei „răceli obișnuite”. A adăugat că nu a observat „nimic neobișnuit până acum”.

Despre testul BD 

Acest tip de test rapid oferă rezultatul în 15 minute, pe baza unor probe nazale. Cu toate acestea BD Veritor nu a fost încă aprobat de FDA, Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA. Rezultatele oferite nu sunt 100% sigure, mai mult cu cât încărcătura virală ar putea fi prea mică pentru a o detecta.

CEO-ul Tesla crede că măsurile anti-covid sunt ”stupide” și pandemia o ”panică”

Musk a fost un critic împotriva măsurilor de prevenire a răspândirii noului virus încă de la începutul implementării lor. Despre acestea a spus că sunt ”stupide” și despre pandemie că e o ”panică”. El a promovat medicamentul antimalarie hidroxiclorochină drept tratament pentru COVID-19 și s-a declarat sceptic cu privire la numărul deceselor cauzate de SARS-CoV-2.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI