Monica Gabor, la tribunal din cauza datoriilor. Ce lovitură, poate fi executată silit: ‘Întâi se vor vinde bunurile’ EXCLUSIV

Monica Gabor, la tribunal din cauza datoriilor. Ce lovitură, poate fi executată silit: ‘Întâi se vor vinde bunurile’ EXCLUSIV
Monica Gabor, in fața instanței din cauza unor datorii

Monica Gabor, târâtă prin tribunale din cauza datoriilor. Riscă să fie executată silit dacă nu se va prezenta la procesul care are ca prin termen data de 19 octombrie 2021. ”Întâi se vor vinde bunurile””. În anul 2006, Monica Gabor, pe atunci Columbeanu, se bucura de o mare audiență odată cu reality-show-ul în care-și punea viața pe tapet. La 15 ani de atunci, vedeta trebuie să dea socoteală pentru datorii de peste 300.000 de lei, precum și pentru faptul că nu a depus documentația necesară odată cu intrarea în insolență a firmei care-i producea emisiunea.

Monica Gabor ajunge în fața instanței

În urmă cu mai bine de zece ani, Monica Gabor lăsa în urmă țara sa natală pentru a începe o viață nouă în America. Vedeta a plecat însă cu bagaje cu tot peste hotare, fără a-și încheia toate socotelile în România, iar în prezent este târâtă prin tribunale pentru faptul că nu și-a lichidat, legal, afacerea, mai précis societatea care i-a produs faimosul reality-show, ”Monica Columbeanu SRL”, dar și pentru datorii de peste 300.000 de lei la ANAF. Aceasta va avea un prim termen al unui proces în care a fost dată în judecată, alături de fostul soț, Irinel Columbeanu, pe data de 19 octombrie.

  • Moni și Iri, de negăsit

Reclamanta în acest dosar, Nicolae Elena Gabriela, de la Cabinetul Individual de Insolvență desemnat să se ocupe de acest caz, a oferit în exclusvitate pentru impact.ro, amănunte despre acest proces. Acasta ne-aprecizat că a apelat la instanță dat fiind faptul că nici Monica, administrator al firmei, nici Irinel nu au ridicat nicio scrisoare de notificare de la ultimele adrese în care sunt înregistrați la Evidența Populației:

”Momentan, nu este vorba despre atragerea răspunderii pentru intrarea în nsolvență. Până acolo ne așteaptă un proces lung. Atunci când falimentul e declarat iar societatea are datorii mai mari de 50.000 de ei, mai întâi se trimit notificări, pentru a pune la dispoziție bonurile, actele.

Toate scrisorile prin care au fost notificați la ultimele adrese unde figurează că locuiesc s-au întors înapoi, nimeni nu le-a ridicat. Sper ca totuși măcar dl Columbeanu să dea un semn”.

Ultimul pas, executarea silită

Partea reclamantă ne-a mai spus că în cazul neprezentării părților pârâte, în speță Monica și Irinel Columbeanu, se va ajunge în final la executarea silit: ”Când activul e finalzat, se va trece la recuperarea bunurior, iar când pasivul e finalizat, după ce s-au vândut bunurie și s-au scăzut banii obținuți, atunci se va trece la executarea silită.

Depinde cum va încuviința instanța. Atragerea răspunderii se exercită asupra conducerii, a administratorului. În această situație, administrator este Monica Gabor”.

  • Proces și între foștii soți

Acesta nu este singurul proces în care Monica Gabor a fost citată. Pe rol, mai există și un alt dosar, în care o societate solicită partajul judiciar între cei doi foști soți. Și de această dată, la mijloc ar fi vorba despre o sumă pe care ar trebui să o recupereze compania respectivă.

În anul 2019, însuși Irinel Columbeanu a dat-o în judecată pe Monica Gabor și societatea acesteia, într-un proces având ca fond litigiile cu profesioniștii. Cererea sa a fost admisă de instanță, care la acea vreme a decis stablirea unui lichidator, IAF INSOLVENCY SPRL.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI