Un vânzător de bani vechi de pe OLX a scos la vânzare câteva monede pentru care solicită o sumă uriașă. Așadar, care sunt monedele din România care costă 50.000 de euro. Le mai ai prin casă? Valorează o avere, dacă este să ne luăm după anunțul vânzătorului.
Toți cei care găsesc prin casă sau te miri pe unde câteva monede vechi le și pun pe site-urile de vânzări solicitând pentru ele sume astronomice.
Probabil că asta se întâmplă și în cazul de față, când vânzătorul de pe OLX cere suma impresionantă de 50000 de euro pentru câteva monede.
”Vând monede de 100 lei, 20 lei, 50 lei din anii diferiți pt colectionari toate la suma de 50000 euro. Nu mă interesează să cumpăr ori schimb, vă rog nu deranjați inutil. Vă rog mesaj înainte nu pot răspunde imediat mulțumesc!Vedeți și celelalte anunțuri poate vă interesează ceva!”, spune vânzătorul monedelor pe OLX.
Moneda de 100 de lei a fost emisă în anii 1990 și are pe avers valoarea nominală 100 LEI şi anul 1991, în stînga o ramură de laur, în dreapta una de stejar. În dreapta jos, lîngă margine, sunt iniţialele gravorului aversului, Constantin Dumitrescu.
Pe reversul monedei se regăsește ROMANIA, MIHAI VITEAZUL şi bustul domnitorului. Pe umărul drept sunt iniţialele lui Vasile Gabor.
Monedele de 20 de lei au fost puse în circulaţie pe 9 septembrie 1991, iar începînd cu data de 1 iulie 2003 nu a mai avut putere circulatorie.
Moneda de 20 de lei are pe avers valoarea nominală 20 LEI, anul 1996, cunună formată din 6 frunze de stejar stilizate, în partea de sus 15 perle.
Pe reversul monedei stă scris ROMANIA, ŞTEFAN CEL MARE, bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, două sectoare de cîte 7 perle. Deasupra umărului stâng sînt iniţialele lui Constantin Dumitrescu, gravorul monedei.
Moneda de 50 de lei cu Alexandru Ioan Cuza a fost pusă în circulaţie pe 9 septembrie 1991 și începînd cu data de 1 iulie 2003 nu a mai avut putere circulatorie.
Moneda de 20 de lei are pe avers valoarea nominală 50 LEI, două ramuri de laur şi anul emiterii.
Moneda de 20 de lei cu Alexandru Ioan Cuza îl are pe acesta pe revers, ROMANIA, în stînga şi în dreapta câte şapte perle, şi bustul domnitorului spre stînga. Pe umărul stîng sunt iniţialele lui Vasile Gabor, gravorul monedei.