Moneda veche care se vinde acum pe OLX cu 100.000 de euro. Te poţi îmbogăţi dacă o ai acasă

Moneda veche care se vinde acum pe OLX cu 100.000 de euro. Te poţi îmbogăţi dacă o ai acasă
Moneda care valorează acum 100.000 de euro

Monedele vechi valorează foarte mulți bani, însă, de cele mai multe ori, nu ne dăm seama. Putem avea în casă o adevărată comoară fără să ne dăm seama. Unii oameni sunt dispuși să plătească sume colosale pentru monedele care sunt într-adevăr de colecție.

Moneda veche pentru care colecționarii oferă 500.000 de lei

Colecționarii înrăiți de monede, cei cu adevărat pasionați și cu posibilități financiare, sunt dispuși să plătească sume mari de bani pentru o monedă rară, dacă se dovedește a fi autentică. De cele mai multe ori este și o investiție, întrucât valoarea lor poate crește odată cu trecerea timpului.

Unii profită și scot la vânzare monede rare pentru prețuri mult prea mari. Putem lua ca și exemplu o monedă de 2 euro grecească. Ea a fost bătută greșit în 2002, iar acum este scoasă la vânzare pe un site specializat din România pentru suma fabuloasă de 100.000 de euro.

Dacă nu este evident, prețul este negociabil. Mai mult de atât, vânzătorul este drăguț și acceptă în schimbul monedei un apartament în Brașov, apropiat de valoarea cerută pe monedă. Potrivit vânzătorului, aceasta înregistrează o serie de erori.

„Față:

– pe cifra 2 jos, pe corpul taurului, 2 erori: lângă corn, dreapta, eroare ca un fel de ureche; piciorul taurului este lăsat mult deasupra literei E;

Verso:

– deasupra pe litera R;

-pe muchie, inscripția: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑTIA este invers față de o monedă normală de 2 euro”, spune vânzătorul.

Cât de rară este această monedă

Potrivit celui care a scos-o la vânzare, Guvernul grec a dat comandă, la începutul acestui secol, atunci când a apărut moneda unică europeană, către mai multe monetării din Europa pentru a produce monede de 10, 20, 50 de eurocenți și 1 și 2 euro.

Ei bine, aceste comenzi au fost date către monetăriile din Franța, Germania, Finlanda și Spania. O mare parte dintre aceste monede au fost scoase din circulație și au dispărut, însă mai sunt câteva care continuă să fie utilizate. Aceste erori despre care a vorbit bărbatul au apărut la monetăria din Finlanda.

Deci, dacă aveți o asemenea monedă prin casă, s-ar putea să fiți bogați fără să știți. Desigur, prețul este unul extrem de mare și nu foarte multă lume își permite să cumpere o monedă cu 100.000 de euro, însă există colecționari care au posibilități financiare și poate ar fi interesați.

Urmăriți Playtech.ro și pe