Toți românii care pleacă în Grecia sau Bulgaria trebuie să știe asta. Cum afli timpul de așteptare la vamă

Toți românii care pleacă în Grecia sau Bulgaria trebuie să știe asta. Cum afli timpul de așteptare la vamă
Grecia impune noi restricții turiștilor. Bulgaria a deschis granițele pentru români

În această perioadă, deși în pandemie, tot mai mulți turiști români pleacă spre Grecia sau Bulgaria. Vecinii de peste Dunăre au ridicat restricțiile pentru turiștii români, așa că se poate intra fără nicio problemă. În Grecia, însă, datorită noilor cazuri de infecții, sunt impuse noi restricții. Dar, odată plecat la drum, este bine să știi care sunt timpii de așteptare la punctul de trecere peste graniță. Există o aplicație oferita de Poliția de frontieră unde poți afla în timp real cât trebuie să aștepți în vamă.

Grecia impune noi restricții turiștilor. Bulgaria a deschis granițele pentru români

Confruntat cu o creștere a infecțiilor cu COVID-19, guvernul elen impune noi restricții și oferă avantaje legate de vaccinare pentru cetățenii mai tineri, în încercarea de a-și proteja veniturile din turism. Turismul reprezintă o cincime din economia greacă. Grecia spera la o recuperare în această vară, după un număr istoric scăzut de vizitatori și venituri din cauza pandemiei din 2020.

Deși țara sa deschis oficial turismului cu o reducere a restricțiilor pe 15 mai, au fost introduse noi restricții în toată țara după o creștere a numărului de infecții în ultimele săptămâni. Doar clienții vaccinați au fost autorizați în interior în cafenele, baruri, restaurante și cluburi începând cu 15 iulie. Pe insula Mykonos petrecerile au fost interzise până pe 26 iulie, ulterior prelungindu-se restricțiile impuse.

După o creștere recentă a cazurilor COVID-19 pe populara insulă, Ministerul Protecției Civile a declarat că interzice muzica în cafenelele, restaurantele, cluburile și cluburile din Mykonos. Cluburile de pe plajă pe tot parcursul zilei sunt închise și există restricționarea circulației între orele 01:00 și 06:00.

De cealată parte, Bulgaria anunța recent deschiderea granițelor pentru turiștii români, fără niciun fel de restricții. Cu toate astea autoritățile bulgare anunțau 433.234 de cazuri confirmate de coronavirus (COVID-19) începând cu 16 august 2021. Până la această dată, numărul de decedați ajunsese la 18.344.

Românii pot afla cât stau în vamă

Deși veștile legate de Grecia sau Bulgaria nu sunt îmbucurătoare, turiștii români încă-și planifică concediile în cele două țări. Punctele vamale din România au fost aglomerate, mai ales cele spre Grecia sau Bulgaria. Puțini sunt românii care știu că pot afla, în principiu, în avans cam care sunt timpii de așteptare la vamă.

Poliția de Frontieră a dezvoltat în ultimii ani o hartă a punctelor vamale și a timpilor de așteptare, în timp real. Așa că, înainte de pleca, sau chiar aflat la punctele vamale, este bine să consultați aplicația Poliției de Frontieră, pentru a alfa timpii de așteptare.

Pentru cei interresați aplicația poate fi accesată aiciDatele sunt actualizate în timp real, spun reprezentanții Poliției de Frontieră, așa că în orice minut puteți afla dacă sunt aglomerații și întârzieri la punctele de trecere vamală.