Momentul în care medicii spitalului din Craiova au sărit de la etaj, fiind cuprinși de panică: „Doamna doctor, luăm foc! Săriţi!”

Momentul în care medicii spitalului din Craiova au sărit de la etaj, fiind cuprinși de panică: „Doamna doctor, luăm foc! Săriţi!”
Momentul în care medicii de la spitalul din Craiova au sărit de la etaj

Odată cu incendiul de la Spitalul de Neuropsihiatri din Craiova, a venit și panica, ce a durat zeci de minute. Trei rezerve au fost afectate după ce o pacientă a dat foc unei saltele. Cadrele medicale susțin că pacienții sunt controlați corporal zilnic. Cu toate aceștia, ei nu știu de unde a avut femeia bricheta.

Pacienții sunt controlați corporal

Incendiul la spitalul din Craiova a fost anunțat în jurul orei 20:30. În urma acestuia, focul a cuprins una dintre rezervele de la parterul clădirii. O femeie țipa din interiorul spitalului, iar când cadrele medicale au deschis ușa să vadă ce se întâmplase, a izbucnit focul. Cadrele medicale spun că salteaua ardea mocnit, dar atunci când ușa s-a deschis, s-a făcut curent și au apărut flăcările. Pacienții sunt controlați, dar nu sunt în detenție. Ei se pot plimba și interacționa, iar de cele mai multe ori, ascund lucruri.

„La început salteaua a ars mocnit, dar când s-a deschis uşa ws-a făcut curent şi au apărut flăcarile. Cadrele medicale au reuşit să o scoată pe pacientă din rezervă şi au început să evacueze pacienţii de la parterul clădirii. Noi controplăm pacienţii corporal, dar nu ştim de unde a avut bricheta. Ei nu sunt în detenţie, se pot plimba, pot interacţiona şi de multe ori ascund lucruri”, a declarat Anca Tudor, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova.

Momentul în care medicii au sărit de la etaj

Pacienții erau scoși de către cadrele medicale ajutate de polițiști și un jandarm. În tot acest timp, trei medici aflați la etajul 1 au intrat în panică. Este vorba de medicul de gardă si doi rezidenți.

„Doamna doctor, luăm foc! Săriţi! Nu se poate merge pe scări, e fum dens, nu se vede nimic”, ar fi fost îndemnul unuia dintre doctori.

„Medicilor le-a fost frică atunci când au văzut fumul şi au ales să sară pur şi simplu de la etaj. Noi nu avem scară de incendiu, dar chiar dacă aveam putea fi riscant”, a precizat managerul spitalului.

Pacienții ce se aflau la etajul 1 au fost lăsați în saloane, urmând să fie scoși ulterior de către echipele de salvare. Cei trei medici ce au sărit de la etaj au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Au suferit fracturi, însă doar unul a rămas internat. Acesta a suferit o fractură la picior și urmează să fie operat.

„În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de distrugere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea unităţii de parchet competete, în vederea lămuririi de fapt”, se arată într-un comunicat remis presei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI