Momentul în care David Popovici i-a uimit până și pe organizatorii Campionatului Mondial de Juniori. Au fost pur și simplu șocați de viteza cu care înoată românul

Momentul în care David Popovici i-a uimit până și pe organizatorii Campionatului Mondial de Juniori. Au fost pur și simplu șocați de viteza cu care înoată românul
Campionatul Mondial de Juniori de la Lima dominat de David Popovici

David Popovici a făcut deja o declarație la Campionatul Mondial de juniori din 2022 de la Lima, Peru. Popovici a ales să înoate la aceste Campionate doar probele de 100 liber și 200 liber individual. Debutul său în competiție a avut loc ieri dimineață, în preliminariile ștafetei 4×100 liber băieți. În urmă cu câteva săptămâni a doborât recordul mondial la 100 liber. La Campionatele Europene Popovici a scos atunci un timp record. Reușea doar în 47,37 să conducă ștafeta României. Ba mai mult de-atât, la Lima a fost momentul în care David Popovici i-a uimit până și pe organizatorii Campionatului Mondial de Juniori. Cei aflați în sală au fost pur și simplu șocați de viteza cu care înoată românul.

Campionatul Mondial de Juniori de la Lima dominat de David Popovici

Tânărul înotător de 18 ani este omul care a dominat actualele CM de juniori de la Lima. Ieri, David Popovici a distrus și recordul Campionatului Mondial de juniori în proba de 100 liber pentru băieți. Recordul anterior era de 48,33. Acest record era deținut de rusul Ivan Girev de la Campionatul Mondial juniori din 2017.

Popovici aproape că și-a egalat ieri dimineață timpul de deschidere al WR, la doar 0,06 secunde de acesta. Cu toate acestea, la întoarcere a fost puțin mai lent, cu 24.57 față de 24.12 de la WR. Comparându-l pe Popovici cu recordul anterior al lui Girev, el a fost mai rapid pe ambele trasee de 50 de metri, în special pe primii 50 de metri.

A fost interesant de văzut dacă David Popovici va conduce ștafeta României, după acest record, tot ieri, dar la competițile programate seara. Dar, românul a demonstrat că este cel mai rapid. Prestația sa pare să răspundă la întrebarea dacă Popovici va fi în continuare în vârful jocului său în cea de-a 4-a întâlnire de campionat a verii.

Vezi și: Înca un succes uriaș pentru David Popovici. S-a calificat în finală la 200 m liber. A obținut cel mai bun timp în serii

Aseară a fost momentul în care David Popovici i-a uimit până și pe organizatorii Campionatului Mondial de Juniori

David Popovici a condus ștafeta de aur a României la ștafeta de 4×100 liber a băieților, medaliată cu aur, în 47.07,. Astfel David a stabilit un nou record al campionatului și oferindu-le românilor un avans pe care nu l-au mai cedat.

Deținătorul recordului mondial la 100 liber, în vârstă de 18 ani, și-a subminat propriul record al campionatului, pe care l-a stabilit la 47,37, în fruntea ștafetei din preliminarii.

Popovici a ieșit de fapt mai repede decât ritmul său de record mondial. În finala Campionatului European în care a stabilit recordul mondial, el a zburat la 22,74. Aseară, la Lima, el nu a venit la fel de repede, împărțind 24.35 față de 24.12.

Cu toate acestea, el a fost mai rapid decât în preliminarii cu 0,22 secunde, ceea ce explică o mare parte din timpul pe care l-a pierdut de la preliminarii la finală. De asemenea, timpul a fost al nouălea cel mai rapid din toate timpurile. Popovici deține acum cele mai multe timpuri în lista celor mai bune 10 performanțe, cu 3, toate realizate în acest an.

La cursa de 200 de metri libere, tânărul sprotiv român a demonstrat încă odată viteza pe care o deține. Presa a discutat intens despre momentul în care David Popovici i-a uimit până și pe organizatorii Campionatului Mondial de Juniori. Au fost pur și simplu șocați de viteza cu care înoată românul, scriind pe rețelele de socializare:

„O maşinărie. Superbul înotător David Popovici a demonstrat încă o dată ce viteză poate avea în apă şi a câştigat cu un record al competiţiei proba de 200 de metri liber”, este mesajul organizatorilor.

Cele mai bune 10 performanțe la 100 liber

  1. David Popovici (RO), 46.86 (2022)
  2. Cesar Cielo (BRA), 46.91 (2009)
  3. Alain Bernard (FRA), 46.94 (2009)
  4. Caeleb Dressel (SUA), 46.96 (2019)
  5. David Popovici (RO), 46.98 (2022)
  6. Caeleb Dressel (SUA), 47.02 (2021)
  7. Cameron McEvoy (AUS), 47.04 (2016)
  8. Eamon Sullivan (AUS), 47.05 (2008)
  9. David Popovici (RO), 47.07 (2022)
  10. Kyle Chalmers (AUS), 47.08 (2019/2021)

 

David este încă în formă!

Înaintea probei de 200 de metri, Popovici a declarat pentru SwimSwam că a venit la turneu fără așteptări, dar se pare, după prestațiile sale din prima zi, că este încă în formă după o vară plină.

Victoria în sine a fost, de asemenea, un marker uriaș pentru dezvoltarea ștafetei României. Nu au avut niciodată o ștafetă masculină calificată pentru o finală olimpică și au calificat doar una pentru finala Campionatelor Mondiale.

În timp ce sunt încă departe de a atinge oricare dintre aceste repere, dacă se decid să le urmărească, medalia de aur la World Juniors este cu siguranță un pas pozitiv.

Urmăriți Playtech.ro și pe