Înca un succes uriaș pentru David Popovici. S-a calificat în finală la 200 m liber. A obținut cel mai bun timp în serii

Înca un succes uriaș pentru David Popovici. S-a calificat în finală la 200 m liber. A obținut cel mai bun timp în serii
David Popovici s-a calificat în finală la 200 m liber.

Succes uriaș pentru David Popovici! Tânărul sportiv s-a calificat acum în etapa finală la 200 m liber. El a avut cel mai bun timp al seriilor și continuă să șocheze o lume întreagă cu performanțele sale. Marea finală care este mult așteptată de fanii acestuia va avea loc în noaptea de miercuri spre joi. România este campioana mondială la înot în proba de ștafetă 4×100 m liber masculin.

David Popovici surprinde din nou: sportivul s-a calificat în finală la 200 m liber

David Popovici s-a calificat în cursul serii de miercuri la 200 m liber cu cel mai bun timp din serii. Finala va avea loc în noaptea de miercuri spre joi. Federația Română de Natație și Pentatlon Modern a făcut marele anunț în urmă cu puțin timp.

Băiatul a încheiat primul cele patru lungimi de bazin din seria a șaptea, cu timpul 1:49.40 min. Cel din urmă a înregistrat cel mai bun timp în serii. Finala este programată în noaptea de miercuri spre joi, de la orele 02:17 (ora României).

Țara noastră a obținut până acum două medalii: aur la ştafetă 4×100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu) şi argint la 400 m liber masculin, prin Vlad Stancu.

Sportivul a oferit un avans colegilor

Cei patru sportivi s-au impus în finală în 3:18.84, cu un avans de aproximativ o secundă și jumătate într-o cursă pe care au dominat-o încă de la început.

David Popovici a înotat primii 100 m în 47,07 şi a oferit un avans de 2.68 secunde colegilor. Cel din urmă este campion mondial și european, dar și deținătorul recordului mondial la 100 m.

„Pentru această competiție, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede și să profit la maxim de atmosfera minunată. Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor.

Viitorul este imaginație. Performanța de la Roma a fost rodul muncii noastre grele. Nu ne concentrăm pe ceea ce a fost, dar ne concentrăm pe potențialul de a înota mai repede”, a transmis David Popovici înainte de competiție, potrivit FRNPM.

  • România are două medalii în prima zi de la Mondialele de juniori de la Lima

România se bucură de o victorie uriașă, după performanțele sportivilor. David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu au făcut spectacol în apă, iar țara noastră s-a impus la finalul probei de 4.100 de m liber cu timpul de 3 min 18 sec. Franța a încheiat pe locul secund (3:20.29), iar Lituania a completat podiumul (3:20.41).

Urmăriți Playtech.ro și pe