Baiatul minune, David Popovici, a mai facut o figură senzațională la Lima cucerind aurul la CM Natație Juniori împreună cu echipa masculină de 4×100 m liber

Baiatul minune, David Popovici, a mai facut o figură senzațională la Lima cucerind aurul la CM Natație Juniori împreună cu echipa masculină de 4x100 m liber
David Popovici, locul 1 la Lima

David Popovici și-a atins încă o dată misiunea de a fi cel mai rapid, așa cum a declarat chiar el înaintea Campionatelor Mondiale de înot pentru juniori. Dublul campion european și mondial la seniori a mai bifat încă o victorie la Lima, acolo unde a cucerit aurul la prima proba din cadrul competiției.

David Popovici, o nouă victorie la Lima

În perioada 30 august – 4 septembrie, campionul mondial, David Popovici, va participa la Campionatul Mondial de înot rezervat juniorilor, desfășurat la Lima, Peru. Înainte de debut, campionul României a declarat că și-a propus să se distreze, să fie relaxat, să înoate rapid și să se bucure de atmosfera competiției.

În cadrul Campionatelor Mondiale de Natație juniori de la Lima, David Popovici va concura în probele de 100 m liber, 200 m liber şi ştafetă 4×100 m liber. România este campioană mondială în proba de ștafetă 4×100 metri liber masculin, la campionatul Mondial de înot pentru juniori, care se desfășoară la Lima.

David Popovici a reușit să stabilească un nou record al competiției la 100 metri, de 47.07 secunde, podiumul fiind completat de Franța (3:20.29) și Lituania (3:20.41).

„Extraordinară performanță pentru natația românească la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. România a cucerit medalia de AUR în finala probei de ștafetă 4×100 m liber masculin!

În componența, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, ștafeta României a condus finala de la un capăt la altul și a cucerit medalia de AUR cu timpul de 3:18.84 min.

Totodată, cu timpul său din prima sută de metri, de 47.07 s, David Popovici a stabilit un nou record al competiției!!!”, au anunțat reprezentanții Federației Naționale de Natație.

Vezi imaginile prestației care i-au adus victoria campionului nostru:

 

Ce spune David Popovici despre perfomanțele sale deosebite

Cu o modestie aparte, David Popovici și-a păstrat calmitatea, rațiunea și bunul simț, îndiferent de victoriile obținute în ultima perioadă. Acesta a declarat, recent, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată înaintea CM de la Lima că, premiile obținute în cadrul competițiilor la care a participat sunt rezultatele muncii sale asidue, iar obiectivul său rămâne în continuare să fie cel mai rapid, făcând tot ce îi stă în putere pentru a menține acest potențial incontestabil.

”Viitorul este pas cu pas şi construit cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi multă muncă. Ocazional putem face ceva foarte frumos.

Doborârea unui record mondial este un lucru frumos, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită pe noi înşine când ştim că putem realiza multe?”, a declarat înotătorul român David Popovici, potrivit paginii de Facebook a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Urmăriți Playtech.ro și pe