Momentul în care David Popovici a oprit activitatea la Foro Italico. „Toată lumea îl recunoaște”. Ce mesaj i-a transmis legendarul Michael Phelps

Momentul în care David Popovici a oprit activitatea la Foro Italico. „Toată lumea îl recunoaște”. Ce mesaj i-a transmis legendarul Michael Phelps
David Popovici a fost lăudat de legendarul Michael Phelps. Românul va disputa azi, de la ora 19.06, finala europeană din proba de 200 de metri liber

David Popovici continuă să uimească lumea sportului. La doar 17 ani a devenit cel mai rapid înotător al planetei și a câștigat medalia de aur la 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma, iar astăzi va concura în finală, la 200 de metri liber. Succesul lui a fost aplaudat și de Michael Phelps. Legendarul campion american, care a doborât de șapte ori recordul mondial, i-a transmis un mesaj.

David Popovici a oprit activitatea la Foro Italico

David Popovici continuă să-și scrie povestea superbă. Are doar 17 ani și a cucerit deja două medalii de aur la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta, în probele de 100 și 200 de metri liber, dar și una de aur 100 de liber, unde a doborât și recordul mondial, cu timpul 46,86, deținut de Cesar Cielo. Numele sportivului român este tot mai cunoscut grație acestor performanțe, dar și datorită materialelor din Marca, Gazetta dello Sport, BBC, L`Equipe și multe altele.

Antrenorul lui a acordat un interviu în care a dezvăluit că David Popovici este deja un nume foarte cunoscut în lumea întreagă și a povestit pentru AFP un episod petrecut în momentul în care sportivul român a ajuns la Roma.

„Este efectiv o creştere uriaşă a popularităţii sale. Toată lumea îl recunoaşte pe stradă. Şi sunt momente foarte emoţionante, cum a fost marţi, la venirea noastră. Erau nişte muncitori care lucrau pe acoperişul de deasupra tribunei.

O clipă, toată lumea a tăcut şi unul din băieţi a spus: «E David! E David! Te rog, câştigă medalia. Vrem să fim acolo când o s-o câştigi.». Erau români. Astfel de întâlniri sunt lucrul cel mai important”, a afirmat antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, pentru AFP.

Legendarul Michael Phelps, impresionat de David Popovici

David Popovici a fost lăudat și de Michael Phelps. Americanul care a câștigat 66 de medalii de aur a postat pe Instagram o poză în care apare statistica de la cursa de 100 de metri liber de la Roma. Alături a scris un mesaj: „Asta e rapid!!! Felicitări, David Popovici”. (VIDEO AICI cu cursa lui David Popovici).

Michael Phelps este de 24 de ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice și este deținătorul a șapte recorduri mondiale.

Sportivul român este calificat și în finala de 200 de metri liber de la Campionatele Mondiale. Cursa începe luni de la ora 19.06 și va fi transmisă în direct de TVR 1.