14 aug. 2022 | 21:04

Ce au descoperit americanii despre David Popovici. Ce se întâmplă cu sportivul român în apă

Sport
Ce au descoperit americanii despre David Popovici. Ce se întâmplă cu sportivul român în apă
Ce se intampla cu David Popovici in apa

Este incredibil ce au descoperit americanii despre David Popovici. Ce se întâmplă, de fapt, cu sportivul român atunci când se află în apă. David Popovici a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de la Roma, stabilind și un nou record mondial.

David Popovici, analizat de americani. Cum s-a comportat în apă la cursa de 100 de metri liber

David Popovici a uimit lumea sportului prin progresele fantastice din ultimele 14 luni. Trecerea la nivelul următor este, de obicei, foarte grea, însă nu și pentru David Popovici. Tânărul din București și-a asumat obiective foarte înalte și a început rapid să le taie de pe listă.

Campionatul Mondial de la Budapesta a fost „doar începutul” așa cum spunea David Popovici, după medaliile obținute la Budapesta. Corectarea recordului mondial de la proba regină a înotului, 100 de metri liber, a fost doar o chestiune de timp, iar David Popovici s-a grăbit să realizeze acest obiectiv la Europenele de la Roma.

David Popovici și Cesar Cielo, studiați în cursa de 100 de metri liber

Analiza făcută de prestigiosul website swimswam relevă care au fost punctele comune, dar mai ales diferențele dintre cei mai rapizi oameni din istorie pe distanța de 100 de metri, la stilul liber, David Popovici și Cesar Cielo.

Brazilianul este mai înalt decât Popovici, 1.95 m, față de 1.90 m. Cielo, care avea 22 de ani la momentul în care a stabilit recordul mondial în 2009, a acumulat mult mai multă forță decât David Popovici, în vârstă de 17 ani, până în acest moment al carierei.

David Popovici a bătut recordul mondial fără a purta un costum modern

De fapt, Popovici s-a referit în mod deosebit la el însuși drept o „legendă slabă”, referindu-se la corpul său extrem de subțire. Trebuie remarcat, de asemenea, că, recordul lui Cielo a fost stabilit în epoca „super-costumelor” și că a purtat la cursa de record mondial de la Roma un costum tech complet body, în timp ce David Popovici a doborât recordul fără a beneficia de acest avantaj.

Din perspectiva loviturilor subacvatice, Cesar Cielo a făcut 4 lovituri subacvatice imediat după start înainte de a ieși din apă, în timp ce David Popovici a făcut 5 lovituri, cu scopul de a corecta recordul mondial.

David Popovici, o lovitură subacvatică în plus

După, David Popovici a făcut cu o lovitură subacvatică mai mult în total decât Cesar Cielo în cursă. De asemenea, cei doi înotători au avut întoarceri foarte rapide la 50 de metri, strângându-și foarte mult sub apă picioarele și deplasându-le foarte repede.

Nu în ultimul rând, după calculul făcut de specialiști, Cesar Cielo a făcut 32 de lovituri pe primii 50 de metri, în timp ce David Popovici a făcut 31. Asta înseamă că brazilianul a avut 68 de lovituri în cursa sa, în timp ce David Popovici a avut cu una mai puțin în total, adică 67.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro