Momentul care a șocat pe toată lumea la Cupei României. Gestul uimitor făcut de fanii maghiari VIDEO

Momentul care a șocat pe toată lumea la Cupei României. Gestul uimitor făcut de fanii maghiari VIDEO
Finala Cupei României dintre FC Voluntari și Sepsi Sf. Gheorghe a fost umbrită de ceea ce s-a întâmplat la începutul partidei, în momentul intonării imnului României

Momentul care a șocat pe toată lumea la Cupa României. Joi seară, pe stadionul Giulești, a avut loc ultimul act al competiției. Sepsi Sf. Gheorghe a învins-o cu 2-1 pe FC Voluntari și și-a asigurat prezența în preliminariile Conference League. Dar evenimentul a fost umbrit de ceea ce s-a întâmplat la începutul finalei Cupei României când fanii echipei din Sf. Gheorghe au avut o reacție uimitoare.

Momentul care a șocat pe toată lumea la Cupa României

Momentul care a șocat pe toată lumea la Cupa României. Sepsi Sf. Gheorghe a reușit să-și adjudece primul trofeu din palmaresul său. Covăsnenii au câștigat cu 2-1 finala disputată contra celor de la FC Voluntari. Golurile au fost marcate de Ștefănescu, minutele 22 și 35, respectiv Dumitrescu, autogol, minutul 90+5.

Dar evenimentul a fost umbrit de ceea ce s-a întâmplat la începutul partidei, în momentul intonării imnului României. În acel moment, câțiva fani ai echipei din Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele. Apoi, după imn, aceștia au scandat „Ungaria, Ungaria!”, scrie digisport.ro. Se pare că au fost scandări pro Ungaria la care au participat și jucătorii, inițiate de suporteri. De asemenea, pe gazon a fost afișat și steagul așa zisului Ținut Secuiesc.

Gestul uimitor făcut de fanii maghiari

Momentul creat de fanii covăsneni la finala Cupei României vine la scurtă vreme după scandalul declanșat de componenții naționalei de hochei a României. Pe 8 mai, selecționata țării noastre a fost învinsă de echipa Ungariei, cu scorul de 4-2 (2-0, 1-2, 1-0), la Ljubljana (Slovenia), în ultimul său meci de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A.

La finalul partidei, jucătorii de etnie maghiară din naţionala României s-au alăturat fanilor și au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. Doar trei hocheiști n-au participat la momentul creat de galerie, în care au fost angrenați și sportivii. Pentru acel eveniment, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Eduard Novak, ministrul Sportului din partea UDMR, a minimalizat întâmplarea, explicând că totul s-a petrecut după finalul meciului.

„Eu cred că reacţia este una deplasată, exagerată. Băieţii au cântat efectiv după competiţie, după evenimentul oficial. Trebuie să ştie toată lumea că nu au cântat în locul imnului României sau în partea oficială a competiţiei. Când s-a terminat competiţia, galeria început să cânte. Ştie toată lumea că 90% din echipa naţională a României provine din Harghita şi vă daţi seama că sunt etnici maghiari.

Galeria a început să cânte şi ei au cântat alături de ei imnul Ţinutului Secuiesc. Ceea ce pentru noi, din punctul de vedere al ministerului, nu este nimic care lezează într-un fel imnul statului, principiile. Este vorba de o manifestare a lor, este vorba despre cultura maghiară, despre sentimentul lor, şi nu s-a lezat cu nimic imaginea României”, a declarat Novak.

Un eveniment similar s-a petrecut, miercuri, tot pe stadionul Giulești, la finala Cupei României pentru echipele U19. Ligii Elitelor. Csikszereda U19 s-a impus în fața celor de la Sepsi U19. După fluierul final și premierea făcută de FRF, jucătorii și staff-ul celor de la Csikszereda au afișat steagul și au intonat imnul Ținutului Secuiesc, dar și un cântec pro Ungaria.

Foto: Captură Digi Sport