Andronescu vrea încă o revoluție în educație: ce pregătește acum?

Andronescu vrea încă o revoluție în educație: ce pregătește acum?

Părinții vor putea vedea într-un catalog online, toate notele și absențele elevilor, arată un proiect de lege, care mai așteaptă doar avizul președintelui.

Proiectul legislativ a fost iniţiat de mai mulţi senatori şi deputaţi, printre care Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri şi Antreprenoriat, şi Gabriela Firea, primarul Capitalei. În plus aceștia au înființat și o platforma şcolară, unde se vor regăsi notele, care se va numi „Catalogul Online”.

„Se înființează Catalogul școlar On-line, platformă școlară on-line pentru publicarea zilnică a notelor și absențelor elevilor. Înființarea și gestionarea permanentă a Catalogului On-line intră în responsabilitatea unităților de învățământ preuniversitar”, se specifică în inițiativa legislativă.

Autorii proiectului susțin că astfel accesul părinților la informațiile ce au legătură cu situația școlară a copilului va fi ușurată, așa se arată în expunerea de motive a propunerii. Astfel, toate notele și absențele care se regăsesc în cataloagele şcolare din toată ţara vor fi înregistrate şi în varianta online.

În propunerea legislativă, iniţiatorii susţin că există mai multe astfel de platforme online în ţară care funcţionează, însă „nici unul din site-urile despre care facem vorbire nu se află sub controlul exclusive al unei unităţi de învăţământ”, potrivit documentelor.

Pentru a da răgaz școlilor din întreaga țară să înființeze catalogul școlar online, măsurile prevăzute în proiectul legislativ se vor aplica la doi ani după ce documentul este oficializat, adică este publicat în Monitorul Oficial

Proiectul de lege a fost aprobat în Senat cu 92 de voturi „pentru” și 11 „contra”, la începutul săptămânii trecute. Acesta urmează să intre în vigoare în termen de doi ani de la publicarea în Monitorul Oficial, dacă Klaus Iohannis îl va aproba.

În prezent, doar o parte dintre școlile din țara noastră utilizează o platformă online pentru a publica notele și absențele propriilor elevi. Mai exact, este vorba de toate școlile din sectorul trei al Capitalei, acolo unde acest catalog electronic este folosit de peste trei ani.

Sursa: Mediafax
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI