02 dec. 2024 | 14:54

MM Stoica, suporterii Stelei, Marius Lăcătuș, primele reacții după decesul lui Helmut Duckadam: ”Am vorbit vineri cu el! Sunt devastat!”

Sport
MM Stoica, suporterii Stelei, Marius Lăcătuș, primele reacții după decesul lui Helmut Duckadam: ”Am vorbit vineri cu el! Sunt devastat!”
Primele reacții după decesul lui Helmut Duckadam

Luni, 2 decembrie, lumea fotbalului românesc a fost zguduită de vestea tragică a decesului lui Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București. Ajuns la vârsta de 65 de ani, Duckadam s-a stins din viață la Spitalul Militar din București, unde fusese internat din cauza unor probleme de sănătate. Potrivit informațiilor disponibile, decesul a survenit în jurul orei 11:30.

„Legendele nu mor niciodată”

Imediat după anunțarea veștii, reacțiile din lumea sportului au început să curgă. Una dintre primele declarații publice a venit din partea lui Mihai Stoica (MM Stoica), președintele Consiliului de Administrație al FCSB, care a postat un mesaj emoționant pe rețelele sociale:

„Legendele nu mor niciodată!”

Mesajul său a rezumat impactul imens pe care Duckadam l-a avut asupra fotbalului românesc, devenind un simbol al curajului și al performanței de excepție.

Reacții din partea foștilor colegi

Unul dintre cei mai apropiați colegi ai lui Duckadam de la Steaua, Marius Lăcătuș, vizibil afectat, nu a putut să-și ascundă durerea. Contactat de presă, fostul mare fotbalist a declarat cu voce tremurândă:

„Am vorbit vineri cu el. Scuză-mă, nu pot să vorbesc, sunt devastat.”

Aceste cuvinte simple, dar încărcate de emoție, au reflectat impactul personal pe care decesul lui Duckadam l-a avut asupra celor care l-au cunoscut îndeaproape.

Un simbol al gloriei fotbalului românesc

Helmut Duckadam rămâne în istoria sportului drept unul dintre cei mai mari portari pe care i-a avut fotbalul românesc. Performanța sa din 7 mai 1986, în finala Cupei Campionilor Europeni, când a apărat patru penalty-uri consecutive în fața Barcelonei, a intrat în legendă. Acea seară de neuitat a adus echipei Steaua București primul trofeu european și l-a consacrat pe Duckadam drept „Eroul de la Sevilla”.

Fanii echipei roș-albastre și-au exprimat durerea pe rețelele sociale, iar Asociația Steliștilor 1947 a postat un omagiu emoționant:

„Astăzi, fotbalul românesc a pierdut o legendă. Helmut Duckadam, unul dintre cei mai mari portari din istoria Stelei București și al fotbalului românesc, a lăsat o amprentă indestructibilă în inimile noastre.

Cunoscut pentru performanțele sale memorabile, Duckadam va rămâne mereu în istoria fotbalului pentru parada sa legendară în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, un moment ce a adus Steaua pe culmile gloriei.

Astăzi, ne înclinăm în fața unei cariere de neuitat. Te vom păstra mereu în amintirile noastre, Helmut!”

Lupta cu problemele de sănătate

În ultimele luni, Duckadam s-a confruntat cu diverse probleme medicale care i-au afectat mobilitatea. Deși cunoscut pentru rezistența sa, problemele de sănătate s-au agravat, ducând la internarea sa în Spitalul Militar din București.

Această veste tristă a fost resimțită cu atât mai puternic de cei care au fost martori la dedicația și curajul său atât pe teren, cât și în afara acestuia.

Un erou nemuritor

Cariera lui Duckadam, marcată de titluri naționale și internaționale, dar mai ales de momentul istoric din 1986, rămâne un exemplu de excelență și determinare. Pentru fani, colegi și generațiile viitoare, numele său va rămâne sinonim cu succesul și spiritul de luptă.

Astăzi, România își ia rămas-bun de la un erou al sportului, dar moștenirea lăsată de Helmut Duckadam va continua să inspire iubitorii fotbalului de pretutindeni. „Legendele nu mor niciodată”, iar Helmut Duckadam va rămâne pentru totdeauna o stea strălucitoare pe firmamentul sportului românesc.

Parteneri
Divorț neașteptat în lumea mondenă. O cunoscută artistă de muzică populară s-a despărțit în secret
Redactia.ro
Banca din România care oferă cele mai bune dobânzi la depozite în lei, în ianuarie 2025. Unde poți să câștigi cei mai mulți bani
Click.ro
Românii, obligați să își recicleze hainele vechi. Ministrul Fechet a explicat ce trebuie să facem cu ele
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Revelion de coșmar pentru Brigitte și Florin Pastramă, în Poiana Brașov! Incredibil ce li s-a întâmplat în restaurantul unde s-a ținut petrecerea. 'Am plătit 600 de euro!'
Unica.ro
Ce s-a descoperit în cuptorul cu microunde. Este greu de suportat
EVZ.ro
DeSanto, prima reacție după conflictul cu Jador: „Iubiți pe cine nu trebuie”. Cum a răspuns când a fost întrebat de banii pe care ar trebui să-i dea manelistului
Spynews
Noua taxă obligatorie în România din 1 ianuarie. S-a dat ordin de la Guvern
Capital.ro
WOW, ce palat! Cum arată vila din Pipera a familiei Borcea. Imagini de Crăciun cu gemenele și frățiorul Milan. Prințesele lui Borcea sunt ca două păpuși
Avantaje
OBLIGAȚIE nouă pentru salariați și angajatori. 5000 de lei AMENDĂ dacă nu faci
Mediaflux
Alexandru Ciucu, partea lui de adevăr despre divorțul de Alina Sorescu, la doi ani de la despărțire. Ce își reproșează creatorul de modă
Spynews.ro
Zodiile care vor avea 5 ani plini de noroc, începând cu 2025. Trăiesc cea mai bună perioadă a lor: succes uriaș, mai ales financiar, călătorii în străinătate
Realitatea.net
Cum a reușit un avion să decoleze în 2025 și să aterizeze în 2024. Cum a fost posibil să se întâmple așa ceva. Care e explicația
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro