Gestul unor antreprenori din Iași, la mitingul PSD! Ce au găsit oamenii când au ajuns la ușa unei cafenele

Sursa: Partidul Social Democrat/Facebook

A fost circ la mitingul PSD de la Iași, din 9 mai. Niște antreprenori și-au exprimat dezgustul față de propaganda PSD-istă într-un mod inedit, iar în „marea” de susținători ai partidului, s-a găsit și un protestatar al cărui gest l-a șocat pe Liviu Dragnea.

Șeful PSD și-a făcut  propriul eveniment pe 9 mai, de Ziua Europei, dacă nu s-a putut apropia de summitul de la Sibiu, unde doar Klaus Iohannis a fost „vedeta”. Dragnea a vrut să se simtă și el special, așa că a făcut o baie de mulțime la Iași, în cadrul unui miting somptuos, cu o mulțime numeroasă de oameni prea seduși de propaganda de partid.

Câțiva cetățeni din „capitala” Moldovei au demonstrat însă că nu tot Iașiul este roșu și și-au exprimat dezgustul față de mitingul PSD în mod deschis, inclusiv pe rețelele sociale. Pe Facebook, cel puțin, au fost distribuite de mii de ori tot felul de postări în care unii români au fost împotriva circului de la Iași.

Mitingul PSD, întâmpinat și de protestatari cu gesturi inedite

Niște antreprenori și-au închis chiar și cafeneaua în semn de protest:

Joi, între orele 15:00 – 17:00, cafeneaua noastră se va închide pentru scurt timp în speranța că ne vom întâlni cu toți clienții noștri în Piața Unirii (din Iași, n.r.), au scris pe Facebook, joi, 9 mai, cei care dețin cafeneaua Retro Cafe.

Mesajul lor a devenit viral pe Facebook.

Un alt moment interesant de la mitingul PSD a fost realizat de către un cetățean mai în vârstă, care, cu mult curaj, în ciuda faptului că era în minoritate extremă, s-a apropiat de Liviu Dragnea pentru a-i spune în față ce părere are despre el (nu una de admirație, evident). Protestatarul a avut trei întâlniri cu șeful PSD, iar bărbatul le-a povestit pe pagina sa de Facebook, unde a publicat și momentul filmat când a fost îmbrâncit de mulțime:

Prima a fost când am ajuns în fața tribunei, în timp ce vorbea (Dragnea, n.r.) și i-am strigat «Ești un nimic! Infractorule! Moldova nu te vrea». Ca la comandă, toată suita PSD-istă de pe scenă a început să aplaude, să-mi acopere vocea!

Pentru «repriza a II-a», l-am așteptat la coborârea de pe scenă și când făcea baia de mulțime, l-am abordat cu «Bravo Dragnea!» Când a venit zâmbitor la mine să dea mâna, l-am prins cu amândouă mâinile și i-am spus: «Dragnea, nu ești un nimic. Ești un infractor!» A murit inima în el! Dorea să se desprindă, dar îl țineam bine cu amândouă mâinile și i-am mai spus: «Ești un hoț! Nu ai ce căuta în Moldova»…și multe altele. În timpul ăsta, au tăbărât gărzile pe mine, dar nu ne puteau despinde, că-l țineam foarte strâns. Încercau să ne despartă, dar eu eram peste gard de el și nu reușeau […]

A treia „repriză”, cum spune bărbatul, a fost cea filmată mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI