Misterul monolitului dispărut în mare secret s-a aflat. Cine l-a luat, de fapt, din deșertul Utah

Misterul monolitului dispărut în mare secret s-a aflat. Cine l-a luat, de fapt, din deșertul Utah
Misterul monolitului disparut in mare secret s-a aflat

S-a făcut lumină într-unul dintre cele mai mediatizate subiecte ale momentului. Misterul monolitului dispărut în mare secret s-a aflat. Obiectul apărut din senin în statul american Utah a creat o adevărată isterie în rândul conspiraționiștilor. S-a vorbit despre extratereștri, despre minuni, despre tot felul de ipoteze. Una mai spectaculoasă decât cealaltă.

În cele din urmă, marele secret a fost descoperit la câteva zile după apariția monolitului în deșert. Presa occidentală a oferit informații de ultimă oră despre felul în care obiectul a ajuns în deșert și apoi a dispărut fără urmă.

Misterul monolitului dispărut în mare secret s-a aflat. Cine l-a luat, de fapt

Obiectul a fost descoperit de echipajul unui elicopter, al Department of Public Safety, care ajuta o organizație să numere animale sălbatice aflate în zonă. Monolitul fusese reperat luna trecută, iar apoi dispăruse. Motiv perfect pentru cei mai aprigi susținători ai teoriei conspirației să vorbească despre o intervenție extraterestră.

De altfel, ideea monolitului impozant, negru mat, creat de o misterioasă specie extraterestră, apare în câteva scene-cheie din filmul ”Odiseea Spațială 2001, bazat, la rându-i pe romanul cu același nume, scris de Arthur C. Clarke.

Au fost descoperiți autorii „dispariției” monolitului

După investigații din mai multe părți, dispariția monolitului metalic a fost explicată. De fapt, obiectul nu a dispărut pentru că ar fi fost extras de extratereștri. Un grup de prieteni ar fi fost regizorii acestei adevărate isterii create la nivel mondial.

The Guardian anunță că autorii sunt câțiva tineri care au fotografiat obiectul. După ce l-au imortalizat, băieții l-au smuls de la locul lui. Astfel s-a creat misterul monolitului dispărut.

Un monolit asemănător a fost raportat și în România

După descoperirea obiectului metalic din SUA a fost raportată o apariție asemănătoare și în România. Undeva în județul Neamț. Structura a fost descoperită lângă lacul Bâtca Doamnei, din Piatra Neamț, la data de 26 noiembrie. Autoritățile române au spus că nu știu încă cine este proprietarul structurii și că au lansat o anchetă pentru a afla de ce a fost amplasată acolo.

Originile obiectului rămân necunoscute. Un purtător de cuvânt al lui David Zwirner a declarat pentru The Guardian că nu este o lucrare a regretatului artist John McCracken. Purtătorul de cuvânt a declarat ulterior pentru New York Times că ar putea fi de către McCracken, dar confuzia rămâne.

Cert este că misterul monolitului dispărut în mare secret s-a aflat. Patru prieteni l-ar fi sustras din locul unde a fost depistat pentru a crea confuzie printre cei care urmăreau cazul.