Monolitul din Piatra Neamț a dispărut ca cel din America. Cine l-ar fi făcut pe al nostru, de fapt

Monolitul din Piatra Neamț a dispărut ca cel din America. Cine l-ar fi făcut pe al nostru, de fapt
Monolitl romanesc a disparut precum cel american

Pe data de 27 noiembrie, în apropiere de cetatea dacică Petrodava, o construcție bizară, asemănătoare cu cea din deșertul american Utah, își făcuse apariția, stârnind multe contrverse în spațiul public. Presa internaținală l-a numit monolit metalic.

Monolitul din Piatra Neamț a dispărut ca cel din America

Forma neobișnuită a acestuia seamăna izbitor cu un alt monolit din oțel despre care presa internațională a scris că a fost descoperit în deșertul Utah din SUA. De altfel, ambele construcții au fost amplasate fără autorizație în zone protejate, au fost realizate din metal, dar au avut și au o formă de prismă triunghiulară.

De menționat este că originea acestora nu este cunoscută până la această oră. Cu toate că denumirea de „monolit metalic” este controversată, el s-a popularizat ca urmare a monolitului care apare în 2001: Odiseea Spațială, o creație SF a lui Arthur C. Clarke. De asemenea, n-au întârziat să apară nici speculațiile legate de intervențiile extraterestre, mai ales că în romanele lui Clarke monoliții erau mașinării construite de civilizații extraterestre.

Iată că mediatizarea acestora a făcut ca ambele obiecte să dispară la fel de misterios cum au apărut. Nu se știe dacă este vorba de vandalizare sau obiectele au fost retrase chiar de către creatorii acestora încă necunoscuți. De altfel, autoritățile din SUA au spus că monolitul din deșertul Utah a dispărut misterios pe 27 noiembrie, precizează CNN. Pe 1 decembrie, și la noi s-a constatat că monolitul metalic de pe Bâtca Doamnei – Piatra-Neamț este de negăsit.

Un monolit a apărut în Utah, apoi a dispărut. Acum, în mod ciudat, și structura misterioasă a României a dispărut. Monolitul bizar a fost găsit recent pe Dealul Doamnei din orașul Piatra Neamț, situat în județul Neamț din nord-estul României, joi, 26 noiembrie. Cu toate acestea, a dispărut fără urmă. A furat-o cineva, a fost totul o mare cascadorie virală sau a călătorit în următoarea eră a descoperirii umane?

Disparții misterioase

Structura românească fusese văzută lângă un punct de reper istoric, cunoscut sub numele de Cetatea Dacică Petrodava. Cu toate acestea, la doar o zi după ce a apărut în toată lumea, a dispărut ca omologul său american.

Robert Iosub, jurnalist la ziarul local Ziar Piatra Neamț, care văzuse de fapt monolitul, a declarat pentru Reuters: „Structura înaltă de 2,8 metri (9 ft) a dispărut peste noapte la fel de liniștită ca și când a fost ridicată săptămâna trecută”.

El a continuat: „O persoană neidentificată, aparent un sudor local rău, a reușit … acum nu mai rămâne decât o mică gaură acoperită de sol stâncos.”

În ceea ce privește monolitul din Utah, la câteva zile după sosirea și intrigarea lumii, a dispărut. Riccardo Marino și partenerul său au călătorit pentru a vedea structura, dar au găsit în schimb o pată proaspătă de urină și cuvintele „Bye B * tch”.

Într-un vlog, el a spus: „Cineva tocmai a furat statuia, iar noi am ajuns primii la fața locului. Ne-am dat seama că trebuie să fi fost primii oameni care au văzut-o eliminată. ”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI