Mişcarea neaşteptată făcută de fraţii Dedeman. Vânzarea care le va aduce lui Adrian şi Dragoş Pavăl şi mai mulţi bani în conturi

Mişcarea neaşteptată făcută de fraţii Dedeman. Vânzarea care le va aduce lui Adrian şi Dragoş Pavăl şi mai mulţi bani în conturi
Vânzarea le va aduce lui Adrian și Dragos Pavăl și mai mulți bani în conturi

Toată lumea șltie deja că Adrian şi Dragoş Pavăl, proprietarii Dedeman, sunt doi din cei mai bogați români. Afacerile deținute de cei doi, precum și recentele investiții, le-au adus extrem de mulți bani în conturi. Cu alte cuvinte și-ar putea permite extravaganțe, precum cumpărarea unui avion Embraer Phenom 300 înregistrat YR-DED. De altfel, asta au și făcut în urmă cu patru ani. Dar, se apre că s-au plictisit de el, sau nu mai au nevoie, pentru că am aflat că au decis să-l vândă.

Adrian şi Dragoş Pavăl vând Jet-ul de 8,7 milioane de dolari

Costul total al proprietății pe an pentru Phenom 300 este de 1.505.487 de dolari, inclusiv deprecierea de piață de 350.200 de dolari sau 2.030.787 de doalri, inclusiv deprecierea contabilă de 875.500 de dolari.

Ambele cifre includ costuri fixe pe an de 343.380 de dolari. Deși prețul extrem de piperat, nu i-a descurajat pe cei doi milionari români, Adrian şi Dragoş Pavăl să achiziționeze un astfel de avion.

Adrian şi Dragoş Pavăl dețin un astfel de avion cu reacție, Embraer a introdus Phenom 300. Modelul deținut de cei doi a fost construit în 2016-2017. După cum ați citit deja, prețul este uniul extrem de mare, dar nu i-a împiedicat pe Adrian şi Dragoş Pavăl să cumpere unul.

Frații Dedeman, făceau achiziția în 2017, iar de atunci a fost operat de compania celebrului afacerist Ion Țiriac, Țiriac Air. Nu se știe clar care este prețul cerut de Adrian şi Dragoş Pavăl pe avionul aflat în proprietatea lo. Cu siguranță este unul mare.

Cât costă un Embraer Phenom 300 înregistrat YR-DED din 2017 și care sunt beneficiile sale

Producătorul brazilian Embraer a introdus Phenom 300 în 2009. Vânzările au crescut în fiecare an, cu un total de 117 aeronave livrate până la sfârșitul anului 2012. În general, Embraer și-a construit o reputație pentru performanțe excelente și costuri operaționale reduse, conform AircraftBluebook.

Pentru cei care doresc să achiziționeze un avion cu reacție ușor în mod direct, Embraer Phenom 300 este o opțiune competitivă și se mândrește cu cel mai mare spațiu din clasa avioanelor ușoare.

Oferă un compartiment de bagaje în spate mare. Cu o capacitate de 85 de metri cubi, poate găzdui genți de golf sau schiuri. Cuplând acest lucru cu o rază de acțiune de 3.650 km, începeți să înțelegeți de ce această aeronavă și-a construit un public solid.

Ne-am interesat să vedem cam cât ar costa un astfel de Jet, iar prețurile nu sunt deloc mici, ba chiar prohibitive. Un nou Embraer Phenom 300 are un preț de listă de 8,76 milioane de dolari. Costul unui avion folosit variază între 7,0 și 8,7 milioane de dolari.