Frații Dedeman, în topul celor mai mari angajatori din România. Cum arată top 10

Frații Dedeman, în topul celor mai mari angajatori din România. Cum arată top 10
Fratii Dedeman, printre cei mai mari angajatori din Romania

Frații Dedeman se regăsesc în topul celor mai mari angajatori din România. De altfel, cel mai mare angajator din țara noastră a împrumutat zeci de milioane de euro pentru noi investiții în țara noastră. Așadar, cum arată top 10 cei mai mari angajatori din România, vedeți în rândurile de mai jos ale articolului.

Care este cel mai mare angajator din România. Cine are cei mai mulți salariați

Cel mai mare angajator privat din România este retailerul german Kaufland, care avea la finalul lunii iunie 2022 un număr de 17.900 salariaţi în țara noastră, conform cifrelor obţinute de deputatul USR Cristian Seidler de la Inspecţia Muncii. De asemenea, operatorul de servicii poştale de stat Poşta Română este cel mai mare angajator public, cu nu mai puțin de 23.200 de angajaţi distribuiţi în 9 entităţi juridice diferite.

„Cei mai mari 1000 de angajatori din ţară angajează, la mijlocul anului, un număr de 1,485 milioane de persoane, adică peste un sfert din cei 5,681 de milioane de angajaţi existenţi la nivel naţional (excluzând funcţionarii publici şi personalul din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională)“, a explicat Cristian Seidler, deputatul USR care este vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei Deputaţilor, potrivit zf.ro.

Locul doi, magazinele Profi

Locul doi când vine vorba de numărul de angajați se regăsește retailerul Profi Rom Food, cu 15.973 de salariați, în timp ce pe locul doi îl regăsim pe retailerul german Lidl. Acesta din urmă are în România nu mai puțin de 13.350 de angajați.

Dedeman, locul 4 în top cei mai mari angajatori

Locul patru în topul celor mai mari angajatori din România se regăsește cpmania Dedeman, condusă de frații Adrian și Dragoș Pavăl. Aceștia au la rândul lor 12.909 angajați, în perioada analizată.

Pe locul 5 se regăsește Automobile Dacia, compania franceză având nu mai puțin de 12.558 de salariați în România.

Ce companii sunt pe ultimele trei locuri

Pe ultimele locuri în top 10 cei mai mari angajatori din România se regăsesc Regia Autonomă de transport București, cu 10.347 de salariați, compania de telecomunicații RCS RDS, care plătește 10.199 de salariați, în timp ce pe locul 10 se regăsește Banca Transilvania. Aceasta din urmă are 9.701 angajați în țara noastră.

Kaufland continuă investițiile în România

De asemenea, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 100 de milioane de euro grupului german Schwarz pentru a finanța extinderea operațiunilor Kaufland în România și Moldova.

Care este rata șomajului în România

Pe de altă parte, rata şomajului în luna iunie 2022 a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, la 5,3%, faţă de cea înregistrată în luna precedentă, în România, iar rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,2 puncte procentuale mai mare decât la femei. De asemenea, rata șomajului în rândul tinerilor (15-24 ani) se menține în continuare la nivel ridicat, respectiv respectiv 22,7%, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Nu în ultimul rând, numărul şomerilor cu vârsta de 15-74 ani estimat pentru luna iunie a anului 2022 a fost de 439.900 persoane, în scădere atât faţă de luna precedentă, 451.000 persoane, precum şi faţă de luna iunie 2021, când erau înregistrați 443.300 persoane șomere.