Anunț de ultimă oră despre Jocurile Olimpice. Ce pericol major amenință competiția din Tokyo

Anunț de ultimă oră despre Jocurile Olimpice. Ce pericol major amenință competiția din Tokyo
Anunț de ultimă oră despre Jocurile Olimpice. Ce pericol major amenință competiția din Tokyo

Jocurile Olimpice cunosc cea mai vitregită ediție din istoria lor. Amânată cu un an din cauza pandemiei, competiția va avea ceremonia de deschidere, vineri, 23 iulie. Deja, însă, unele întreceri debutează înaintea acestei date: cele de baseball, softball și fotbal. Țara noastră e reprezentată de 101 sportivi care vor concura la 17 discipline.

Anunț de ultimă oră despre Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice au intrat în linie dreaptă. Marea competiție se va deschide oficial, vineri, 23 iulie, după multe ocolișuri, însă. Amânate cu un an din cauza pandemiei, Olimpiada de la Tokio ester – și la ora actuală – sub asediul pericolului coronavirusului. Deja au fost depistate 71 de cazuri de infectare în Satul Olimpic, inclusiv printre sportivi. Regiuea Tokio a fost plasată în stare de urgență din cauza situației pandemiei. Întrecerile vor fi lipsite de spectatori, ir sportivii trebuie să respecte reguli sanitare stricte.

O Olimpiadă tristă, ce adună, totuși, peste 11.000 de sportivi ce vor concura în 339 de probe din 33 de sporturi. Competițiile propriu-zise au început chiar de miercuri, cu partide din întrecerea de softball, varianta feminină a baseball-ului. Joi, 22 iulie, va debuta la JO chiar și naționala U21 a României. Selecționata antrenată de Mirel Rădoi va întâlni în primul ei meci din grupă reprezentativa similară a Hondurasului, de la ora 14.00, ora României.

Ce pericol major amenință competiția din Tokyo

La ceremonia de deschidere de vineri, 23 iulie, nu vor fi prezenți spectatori. Vor fi, în schimb, de față, împăratul Japoniei, Naruhito, precum și Prima-Doamnă a SUA, Jill Biden. Pe Stadionul Olimpic din Tokio va fi permis doar accesul delegațiilor țărilor participante și a circa 1.000 de invitați speciali. Dar chiar și în aceste condiții „ghilotina” pandemiei încă planează deasupra Jocurilor Olimpice. Iar anunțul a fost făcut chiar de președintele Comitetului de Organizare, Toshiro Muto. Acesta nu a exclus anularea competiției, chiar și în timpul desfășurării ei, dacă situația pandemiei o va impune.

Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Aşadar, vom continua discuţiile, dacă există o creştere a cazurilor. Am convenit că, în funcţie de situaţia pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părţi (n.r. – cu CIO, Comitetul Paralimpic Internaţional, guvernul japonez şi guvernul metropolitan din Tokyo). În acest moment, cazurile de coronavirus pot creşte sau scădea. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situaţia”, a spus Muto, conform Daily Mail.

Pe de altă parte, Muto a spus că sportivii cu un test negativ efectuat cu şase ore înainte de începerea competiţiei lor vor putea participa la întreceri. România a plecat la Tokyo cu 101 sportivi pentru 17 discipline sportive (45 la feminin și 55 la masculin).

 

Urmăriți Playtech.ro și pe