Gigi Becali îl aduce pe Mirel Rădoi în pragul disperării. Ce decizie a luat patronul FCSB

Gigi Becali îl aduce pe Mirel Rădoi în pragul disperării. Ce decizie a luat patronul FCSB
Gigi Becali îl aduce pe Mirel Rădoi în pragul disperării. Ce decizie a luat patronul FCSB

Gigi Becali i-a „tras preșul de sub picioare” lui Mirel Rădoi. Patronul FCSB nu a fost de acord, din start, să cedeze jucători la naționala olimpică pentru Olimpiada de la Tokio. Până la urmă, mai mult ca un hatâr făcut „finului” Rădoi, el  acceptat să lase 2 fotbaliști la lotul U23. Acum, însă, Becali i-a dat lovitura de grație antrenorului celei mai „ciuntite” selecționate din istoria fotbalului nostru.

Gigi Becali îl aduce pe Mirel Rădoi în pragul disperării

Gigi Becali pare că i-a pus gând rău lui Mirel Rădoi. Oricum, relațiile naș-fin s-au răcit de multă vreme, după cele 6 luni petrecute de Rădoi pe banca FCSB, în 2015. De atunci, legătura a devenit mult mai complicată, spre înghețată. Naționala U23 – transformată în selecționată olimpică – va lua startul, după 57 de ani, la o nouă ediție a Jocurilor Olimpice. Problema convocărilor pentru lot a fot generată de dreptul cluburilor de a refuza lăsarea la națională a jucătorilor lor. În consecință, Mirel Rădoi s-a văzut văduvit de unii dintre cei mai importanți fotbaliști, fie din străinătate, fie din țară.

Gigi Becali a fost, din start, împotriva cedării jucătorilor la lotul pregătit de Rădoi. Patronul FCSB vrea banii din Conference League – accesul în grupe aducând aproape 3 milioane de euro – și nu dorește să riște nimic. Totuși, ca un fel de hatâr făcut „finului”, el a acceptat să le dea drumul mijlocașului Dragos Nedelcu și portarului Ștefan Târnovanu. 2 dintre cei 9 convocați de Rădoi inițial, pe lista lărgită. Nici Octavian Popescu, nici Moruțan, nici Haruț, nici Olaru etc, n-au primit „verde” din partea patronului.

Ce decizie a luat patronul FCSB

Chiar și-așa, Mirel Rădoi a anunțat lista celor 22 de fotbaliști convocați, ce-i includea și pe cei doi jucători de la FCSB. Dar, lovitură de teatru. Becali a anunțat că Dragoș Nedelcu a fost cedat, sub formă de împrumut, la Fortuna Dussledorf, din a doua ligă germană. Iar nemții nu-i mai permit acestuia deplasarea la Jocurile Olimpice, după cum a informat și FRF.

Dragoș Nedelcu, jucătorul FCSB, va îmbrăca tricoul echipei germane Fortuna Dusseldorf iar aceasta nu îi mai permite participarea la Jocurile Olimpice. În aceste condiții, Dragoș a trebuit să părăsească cantonamentul de la Mogoșoaia și se va alătura programului noii sale echipe.

Ne pare rău că pierdem un jucător, dar îi urăm mult succes lui Dragoș Nedelcu în noua provocare și sperăm că prin evoluțiile sale la noul club va reveni la echipa națională de seniori!

În aceste condiții, lotul aflat la dispoziția lui Mirel Rădoi pentru participarea la Jocurile Olimpice rămâne format din 21 de jucători”, a anunțat Federația Română de Fotbal.

Lucrul și mai grav este că lotul aflat sub conducerea lui Rădoi, rămâne cu doar 21 de jucători, în loc de 22 cât era maiximum posibil. Și asta din cauză că a fost depășită deja data limită pentru anunțarea jucătorilor ce vor participa la Olimpiadă, iar Nedelcu nu mai poate fi înlocuit. Deja, mijlocașul de 22 de ani a plecat din cantonamentul de la Mogoșoaia și a ajuns deja în Germania. Iar Rădoi a rămas să fluiere a pagubă.

Nu mă aşteptam să fie atât de rapide negocierile. Îmi doream enorm să particip la Jocurile Olimpice, dar asta a fost situaţia. Mi-au zis din start că asta este dorinţa lor şi nu am avut ce să fac. Nu mă adaptez într-o zi. E prima oară când părăsesc ţara. Domnul Becali nu mi-a transmis nimic. Nu am vorbit cu nimeni. Merg la un club de tradiţie din Germania şi e normal să fie presiune”, a declarat Dragoș Nedelcu, la plecarea din ţară.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI