Mircea Rednic, patron la Dinamo? Mutarea care ar dinamita fotbalul românesc

Mircea Rednic, patron la Dinamo? Mutarea care ar dinamita fotbalul românesc
Mircea Rednic ar putea deveni patron la Dinamo. A recunoscut-o chiar el! Negocierile au fost purtate cu acționarul majoritar Dorin Șerdean.

Este mutarea momentului în sport! Jucătorii de la Dinamo ar putea să aibă parte de un nou patron. Iar asta după o perioadă de confruntări dificile atât pe plan financiar, cât și pe plan sportiv. Fără antrenor și cu jucători pe care în viitorul apropiat ai putea să-i numeri pe degete, echipa de fotbal are șanse extrem de mici pentru a termina campionatul. Ar putea deveni Mircea Rednic patron la Dinamo?!

Mircea Rednic ar putea deveni patron la Dinamo

Dinamo este în căutare de investitori. Unul dintre cei care ar putea să se implice în acest demers ar fi, potrivit informațiilor apărute în presă, chiar antrenorul Mircea Rednic, în vârstă de 60 de ani.

Relația dintre el și fostul administrator al echipei de fotbal, Iuliu Mureșan, nu este una roz. Iar asta din cauza demiterii de anul trecut, când Mircea Rednic s-a arătat șocat de eveniment. La acel moment, el a mărturisit că nu credea vreodată că i s-ar putea întâmpla așa ceva. După demiterea sa, Iuliu Mureșan a plecat și el de la Dinamo.

Fostul antrenor al echipei ar fi dispus, însă, să renunțe la resentimente și să preia Dinamo, într-o situație disperată. A recunoscut-o chiar el, când a mărturisit jurnaliștilor că a purtat discuții despre revenirea sa în vara curentă la Dinamo. Negocierile au fost conduse de acționarul majoritar al Dinamo, Dorin Șerdean.

„Sâmbătă m-am întâlnit, la Cluj, cu Șerdean, să văd care e situația, să văd ce acte are. Omul a fost clar, vrea să-și recupereze banii pe care i-a dat lui Cortacero. A dat 500.000 de euro pe acțiuni. Dacă primește banii, renunță la acțiuni. Problema e că după ce preiei acțiunile astea, sunt datorii mari. Peste 7 milioane de euro! Ei au spus că cel vinovat pentru jucătorii spanioli cu salarii mari este Cosmin Contra. Eu cred că s-a vrut ca echipa să retrogradeze și în cele din urmă să falimenteze și să ajungă Liga 4! Acum, ce să fac? Să plătesc eu restanțele? Să-i dau lui Zăvăleanu bani, care n-a adus niciun euro? El are 6% + TVA din tot ce se vinde și tot ce intră la Dinamo! Tu ce faci, bă, de când ai venit?!”, s-a exprimat Mircea Rednic, la Digi Sport.

Cum s-a înfundat Dinamo în datorii

Fostul antrenor al Dinamo a adresat cuvinte dure la adresa administratorului judiciar al echipei, Răzvan Zăvăleanu. Din cauza sa, a susținut Mircea Rednic, bugetul a crescut, iar datoriile au atins sume mult mai mari față de momentul în care a preluat echipa de fotbal.

„Văd că nu apar cei care decid din DDB, Bucurică, Tararache, Anghel. Să apară să spună ce au făcut cu banii! Au adus 14 jucători și au prins ultimul loc de baraj. Nici nu mai aveau nevoie să-i aducă, că tot acolo terminau. Dacă DDB nu-și dădea acordul, atunci nu puteam să fiu dat afară. Pe Stoican au putut să-l dea afară și să-l aducă pe Dusan Uhrin. Nu apar cei care decid de la DDB. Nu apare Anghel, nu apare Tararache. S-au dat bani la semnătură pentru jucători. Datoriile sunt mult mai mari față de momentul în care Răzvan Zăvăleanu a venit la echipă”, a spus Mircea Rednic.