Dinamo, într-o situație disperată. Câte milioane de euro datorează gruparea din Ștefan cel Mare

Dinamo, într-o situație disperată. Câte milioane de euro datorează gruparea din Ștefan cel Mare
Dinamo continuă să aibă o situație financiară dezastruoasă, chiar dacă echipa s-a salvat de la retrogradarea directă din Liga 1

Dinamo, într-o situație disperată. Echipa din Ștefan cel Mare se chinuie să supraviețuiască în Liga 1, în plan sportiv. Gruparea antrenată de Dusan Uhrin are șanse minime de a scăpa de barajul pentru salvarea de la retrogradare. Totuși, „câinii” au scăpat, cel puțin, de spectrul retrogradării directe, date fiind problemele financiare imense pe care le au Gaz Metan și Clinceni. Dinamo continuă să aibă și situație financiară dezastruoasă, datoriile clubului cifrându-se la milioane de euro.

Dinamo, într-o situație disperată

Dinamo, într-o situație disperată. Multipla campioană a României se zbate, de ani buni, să evite retrogradarea din Liga 1. În acest sezon, gruparea antrenată de cehul Dusah Uhrin jr. a reușit până acum „performanța” de a se salva de la retrogradarea directă.

Dinamo a profitat de contextul financiar dezastruos de la Gaz Metan și Clinceni, care au fost depunctate în mai multe rânduri, și a urcat pe loc ce asigură prezența în barajul pentru rămânerea în prima divizie.

„Am spus de la început că va fi destul de dificil să ne salvăm de la retrogradare direct. Aveam un procent de 10% să reuşim asta, acum poate mai mic, dar trebuie să facem tot ce putem. Noi jucăm fotbal pentru a câştiga meciurile, nu pentru a pierde. Jucătorii sunt în mare parte pregătiţi pentru această partidă, voi decide mâine lotul”, a declarat, ieri, Dușan Uhrin, la conferința de presă premergătoare partidei de astăzi cu CS Mioveni.

Câte milioane de euro datorează gruparea din Ștefan cel Mare

Aflată în insolvență, Dinamo are și o situație financiară deplorabilă. Conducerea DDB a trimis un raport către fanii cotizanți pentru prezenta raportul financiar de la Dinamo. Potrivit informațiilor interne,c lubul are o datorie totală de 7 milioane de euro către creditori.

Din această sumă, 2,5 milioane de euro (35% din suma totală) este datoria către Programul DDB, reprezentând suma pe care fanii au strâns-o pe a ajuta financiar clubul. Șefii DDB le-au mai transmis fanilor cotizanți că suma a fost oferită către Dinamo ca împrumut, deoarece clubul nu poate primi donații, fiind o societate comercială, și îi îndeamă să continue să dea bani către club.

„Datoriile clubului sunt de 7 milioane de euro. Din acest total, datoria față de DDB este de 2,5 milioane de euro, adică aproximativ 35% din creanță. Cu fiecare leu care ajunge în club prin DDB, procentul crește, iar DDB își consolidează poziția în adunarea creditorilor. Cu cât procentul crește, cu atât va fi mai ușor să scăpăm de spanioli.

Dacă DDB, în loc să împrumute clubul, ar fi donat banii strânși, astăzi, în procesul de insolvență, suporterii nu ar fi avut niciun cuvânt de spus. În plus, FC Dinamo 1948 SA, fiind o societate comercială, nu poate primi donații.

Dacă am fi dat banii direct, i-am fi oferit un avantaj lui Cortacero sau lui Șerdean. La sfârșitul insolvenței, DDB poate cere transformarea datoriilor în acțiuni”, se scrie în comunicatul DDB, conform gsp.ro.

Totuși, Dinamo stă mai bine la acest capitol decât campioana CFR Cluj. Raportul contabil dat publicității de clubul ardelean arată că acesta are o datorie de nu mai puțin de 26 de milioane de euro. FCSB, pe de altă parter, se poate lăuda cu un profit de 2 milioane de euro, în 2021.