Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu sunt iar la cuțite. Ce vorbe dure și-au aruncat în public

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu sunt iar la cuțite. Ce vorbe dure și-au aruncat în public
Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu sunt iar la cuțite. Ce vorbe dure și-au aruncat în public

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu sunt iar la cuțite. Cei doi mari antrenori au obținut performanțe remarcabile la cârma echipei naționale. Acum, motivul disputei este tocmai problema viitorului ocupant al băncii tricolorilor, după Mirel Rădoi. În conflict a intrat și fostul internațional, Dorin Mateuț, care a jucat sub comanda amândurora. Reacția acestuia a fost consemnată, în exclusivitate, de Playsport.

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu sunt iar la cuțite

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu sunt două nume uriașe pentru fotbalul românesc. Ambii au condus naționala, ambii au avut rezultate deosebite. Primul, într-un mandat de 4 ani, a adus calificarea la Euro 1984, după 14 ani de la ultimul turneu final al tricolorilor. Celălalt, cu mai multe mandate ce însumează peste un deceniu. A fost cel care. printre altele, a condus „Generația de Aur” la Cupa Mondială din 1994, din SUA. Dar unul e un simbol pentru Dinamo, altul pentru Steaua. Acum, disputa dintre ei a pornit de la afirmațiile lui Il Luce despre posibilul înlocuitor al lui Mirel Rădoi ca selecționer.

Mircea Lucesc a declarat că l-ar propune pe italianul Marco Rossi, antrenorul actual al Ungariei. Anghel Iordănescu a reacționat dur la ideea respectivă.

Marco Rossi este un fost jucător de-ai mei, nu mă surprinde ce realizări are, un băiat foarte inteligent. Am o relație specială cu el, am rămas în contact cu el, e un tip preocupat să facă performanță. L-aș vrea antrenor la naționala României, e un băiat serios, ar merita. E important să știi să te adaptezi culturii respective, jucătorilor de la națională, dar are o seriozitate în pregătirea meciurilor”, a spus Lucescu la Telekom Sport.

Ce vorbe dure și-au aruncat în public

„Tata Puiu” a luat foc când a auzit propunerea lui Lucescu. El a caracterizat ideea antrenorului de la Dinamo Kiev drept „cea mai mare prostie pe care o putea spune”.

E cea mai mare prostie pe care o putea spune Mircea Lucescu! Chiar nu mă așteptam să facă o asemenea afirmație. Ce poate să garanteze antrenorul actual al Ungariei? S-a mai făcut o greșeală cu Daum, a fost cea mai mare eroare pe care a făcut-o Federația. Mircea Lucescu a făcut această afirmație doar din punctul de vedere al relației pe care o are cu respectivul selecționer”, a tunat Anghel Iordănescu la DigiSport.

Nici Lucescu n-a rămas dator și a dat o contrareplică, deși nu a pronunțat numele lui Iordănescu.

Sunt o mulţime de oameni care n-au ce face şi comentează declaraţiile altora. Nimeni nu se va lua după mine, eu l-am lăudat pe Rossi pentru că este foarte serios şi are rezultate. Eu nu sunt cel care decide selecţionerul, am dat o sugestie. Sunt unii care stau acasă, n-au ce face, ascultă o declaraţie şi apoi dau o replică. Nici nu mă interesează cine a vorbit”, a replicat Mircea Lucescu.

În dispută a intrat și fostul internațional, Dorin Mateuț. Acesta a lucrat sub comanda ambilor antrenori, la club sau națională. Fostul jucător de la Dinamo și de la „Brescia Romena” l-a apărat pe Lucescu pe care îl consideră un „zeu”.

L-am respectat și o să-l respect mereu pe Anghel Iordănescu. Când eram mai tineri mi-a fost rival. Acum, la vârsta înțelepciunii, îmi e vecin (n.r. Anghel Iordănescu și Dorin Mateuț locuiesc în același cartier din București, Drumul Sării). Și atunci- și acum- Puiu Iordănescu mi-a fost și îmi este drag, și-l respect ca pe un mare fotbalist. Un ilustru antrenor și un important selecționer al fotbalului românesc. Însă, în nicio conjunctură, când cineva o să-l atace pe Mircea Lucescu, nu o să pot să asist nepăsător. Pentru că, în meseria asta, de antrenor, indiferent ce s-ar întâmpla și oricine ești, nu e bine să-i ataci pe zei. Toți vorbim despre zei, dar e imposibil să ajungem la ei. Lucescu a fost, este și o să rămână inegalabil. Să-i respectăm măcar opiniile”, a comentat, în exclusivitate pentru PlaySport.ro, Dorin Mateuț.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI