31 mai 2022 | 17:15

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu, față în față în „Meciul Legendelor”. Când va avea loc partida

Sport
Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu, față în față în „Meciul Legendelor”. Când va avea loc partida
Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu au intrat în conflict, anul trecut, pe tema numelui selecționerului naționalei

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu, față în față în „Meciul Legendelor”. Doi dintre cei mai importanți tehnicieni din istoria fotbalului românesc se vor înfrunta în calitate de antrenori. Prilejul e oferit de CSA Steaua care a anunțat că organizează o partidă între „legendele steliste” și „legendele naționalei”. Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu au avut un conflict verbal anul trecut, în legătură cu selecționerul României.

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu, față în față în „Meciul Legendelor”

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu, față în față în „Meciul Legendelor”. Cei doi mari tehnicieni vor fi antrenori la meciul legendelor, din 7 iunie, de pe Stadionul Steaua, conform anunţului CSA Steaua de pe pagina oficială de Facebook.

Meciul de gală de pe 7 iunie 2022, care se va desfăşura pe stadionul Steaua, cu începere de la ora 20.00, îi va avea pe banca tehnică a celor două echipe pe doi dintre cei mai titraţi antrenori din istoria fotbalului românesc.

Legendele Stelei vor fi conduse de Anghel Iordănescu (72 de ani). „Generalul” a fost primul antrenor, care a câştigat 3 titluri consecutive cu echipa din Ghencea. De numele lui „Tata Puiu” se leagă şi cea mai mare performanţă a echipei naţionale, locul şase la World Cup 1994 din SUA.

Când va avea loc partida

Mircea Lucescu este selecţionerul Legendelor naţionalei României. „Il Luce”, antrenorul cu 34 de trofee câştigate în carieră, a stat pe banca tricolorilor la Europeanul din 1986. Tehnicianul de 76 de ani o antrenează pe Dinamo Kiev și, la ora actuală, este cel mai în vârstă antrenor activ din lume.

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu au avut un conflict, anul trecut, în timpul Euro 2020. Cauza a reprezentat-o numele posibilului viitor selecționer al naționalei, într-un moment în care Mirel Rădoi ocupa acest post. Lucescu a declarat că antrenorul Ungariei, italianul Marco Rossi, ar fi potrivit pentru a-l înlocui pe Rădoi pe banca tehnică.

Anghel Iordănescu a „taxat” dur propunerea lui „Il Luce”, declarând că acesta a spus „cea mai mare prostie”.

„E cea mai mare prostie pe care putea să o spună Mircea Lucescu și nu mă așteptam la el să spună așa ceva. Cum poate să garanteze că antrenorul Ungariei va reuși să facă ce a făcut acolo, aici, în România”, a declarat Anghel Iordănescu la acea vreme.

S-au contrat verbal anul trecut

În „duelul” Lucescu – Iordănescu a intrat și Răzvan Lucescu, fiul tehnicianului de la Dinamo Kiev. Acesta i-a luat apărarea tatălui său, criticându-l pe „Tata Puiu” pentru cele declarate.

„Am un respect mare pentru Anghel Iordănescu, dar mi se pare că și-a permis cam mult. Dacă Mircea Lucescu are o opinie, el are o opinie. Poți să o comentezi, dar nu ataca. Dacă ataci, înseamnă că ai niște ranchiuni.

Am impresia că stând în România, cu cât trece mai mult timpul, avem tendința de a ataca și a arunca venin. Până la urmă, fotbalul românesc e oglinda societății. Mai mult nu vreau să comentez”, a fost replica lui Răzvan Lucescu.

Tot pe 7 iunie, Edi Iordănescu, fiul „Generalului”, va sta pe banca naționalei României în partida pe care „tricolorii” o vor disputa, în deplasare, cu Bosnia-Herțegovina, în cadrul Ligii Națiunilor.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro