Mircea Lucescu a făcut o avere într-o zi, de ordinul milioanelor de euro. Cum a reușit

Mircea Lucescu a făcut o avere într-o zi, de ordinul milioanelor de euro. Cum a reușit
Antrenorul Mircea Lucescu are o avere estimată la 35 de milioane de euro

Mircea Lucescu a făcut o avere într-o zi, de ordinul milioanelor de euro. Tehnicianul român de la Dinamo Kiev se descurcă grozav nu doar în fotbal, ci și în afaceri. După ce și-a lăsat jucătorii să plece la națională, Ucraina urmând să dispute barajul cu Scoția pentru calificarea la Cupa Mondială 2022, Mircea Lucescu a avut timp să finalizeze și o tranzacție importantă în domeniul imobiliar ce i-a adus o sumă uriașă.

Mircea Lucescu a făcut o avere într-o zi, de ordinul milioanelor de euro

Mircea Lucescu a făcut o avere într-o zi, de ordinul milioanelor de euro. Antrenorul de 76 de ani de la Dinamo Kiev profită de faptul că mulți jucători ai echipei au fost convocați la națională. Ucraina va disputa pe 1 iunie semifinala barajului de calificare la Cupa Mondială 2022, contra Scoției, în deplasare.

Mircea Lucescu și-a condus echipa într-un turneu pentru pace prin Europa. Campionatul țării vecine a fost anulat din cauza invaziei militare a Rusiei. Dar clasamentul din momentul întreruperii a fost luat în calcul pentru participarea în cupele europene. Astfel, aflată pe locul 2, Dinamo Kiev va juca în Europa League.

„Ar fi cel mai bine să jucăm meciurile din cupele europene în Kiev. În plus, i-am sugerat președintelui Surkis să începem pregătirile în Kiev. Să arătăm că nu ne este teamă! Dar dacă nu este posibil să jucăm acolo, vrem să o facem în Polonia”, spunea Mircea Lucescu, recent, potrivit presei din Ucraina.

Cum a reușit

Mircea Lucescu se descurcă de minune nu doar în fotbal, ci și în afaceri. El este creditat de Top Capital cu o avere de 35 milioane de euro. Tehnicianul cu 36 de trofee la activ a dat, de curând, o lovitură financiară uriașă.

Conform Digi Sport, Mircea Lucescu a dezvoltat un proiect imobiliar, în zona Floreasca, pe strada Rahmaninov, considerată a fi o zonă „de fițe” a Capitalei, la o aruncătură de băț de lac. Mai exact, a construit un bloc de opt etaje cu 32 de apartamente considerate de lux. Cel mai ieftin apartament pornește de la aproximativ 250.000 de euro.

Recent, Mircea Lucescu a reușit să vândă penthouse-ul situat la ultimul etaj, cu o sumă amețitoare: 1,2 milioane de euro. Numai locul de parcare al acestui apartament de lux (4 camere) ar costa 50.000 de euro.

Chiar dacă autorizația de construire a imobilului a fost emisă pe numele lui Ion Matei, considerat un prieten foarte bun al lui Mircea Lucescu, sursele Digi Sport îl indică pe antrenor ca fiind responsabilul acestei investiții.

În 2020, Mircea Lucescu a dezvoltat un alt proiect imobiliar, cu circa 200 de apartamente, spații comerciale și birouri pe malul lacul Morii din Sectorul 6, alături de afaceristul Dimciu Tașu, conform profit.ro. Lucescu a anunțat, de curând, că va rămâne la Dinamo Kiev și în sezonul următor, în ciuda situației din Ucraina. Antrenorul are un salariu de 1,2 milioane de euro pe an la gruparea patronată de Igor Surkis.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe