Mircea Lucescu, despre oferta primită de Răzvan de la FRF. Dezvăluiri de ultimă oră

Mircea Lucescu, despre oferta primită de Răzvan de la FRF. Dezvăluiri de ultimă oră
Mircea Lucescu este convins că fiul său, Răzvan, știe mai bine ce decizie să ia în privința naționalei României

Mircea Lucescu, despre oferta primită de Răzvan de la FRF. Conform celor dezvăluite de Playsport, șefii federației au mers până în Grecia pentru o discuție cu Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAO Salonic. Subiectul nu putea fi decât cel legat de postul de selecționer, devenit liber în urma plecării lui Mirel Rădoi. Il Luce a comentat propunerea primită de fiul său, imediat după partida din Champions League, pe care echipa sa, Dinamo Kiev, a susținut-o contra celor de la Bayern.

Mircea Lucescu, despre oferta primită de Răzvan de la FRF

Mircea Lucescu, despre oferta primită de Răzvan de la FRF. Plecarea lui Mirel Rădoi de pe banca tricolorilor a declanșat o adevărată „cursă” pentru găsirea unui înlocuitor. Primul abordat a fost Gică Hagi. Dar „Regele” nu a putut onora oferta înaintată de Răzvan Burleanu, dată fiind incompatibilitatea dintre statutul de selecționer și cel de acționar majoritar la un club din Liga 1.

Spre surpriza multora, următorul vizat de federali a fost Răzvan Lucescu, tehnicianul de la PAOK. Conform celor dezvăluite de Playsport, președintele FRF și Mihai Stoichiță, directorul tehnic al federației, au zburat până la Salonic pentru o discuție cu antrenorul de 52 de ani.

Răzvan Lucescu a mai fost antrenorul primei reprezentative în perioada 2009-2011, fără a avea rezultate deosebite. La ora actuală, el este este „legat” de PAOk și prin salariul de 1,85 de milioane de euro, dar și printr-o clauză de reziliere de 7 milioane de euro.

Dezvăluiri de ultimă oră

Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a comentat, în exclusivitate pentru Playsport, oferta primită de fiul său, Răzvan, de la FRF.

Nu știam, acum aud, pentru că am fost prins cu partida cu Bayern (n.r. – pierdută cu 1-2, în grupele Champions League), iar eu și Răzvan nu vorbim în zi de meci, pentru că ne protejăm reciproc”, a spus Lucescu senior, conform playsport.ro.

Totuși, Il Luce și-a spus opinia de principiu în privința acestei probleme.

E normal ca federația să se gândească la Răzvan, pentru că e un antrenor care a ajuns la un anumit nivel, cu o experiență semnificativă. Știe și ce înseamnă să conduci o echipă națională prin prisma mandatului său precedent. Dar vă rog să nu mă puneți să spun mai multe, fiindcă realmente nu cunosc detalii și mă puneți și într-o postură delicată, pentru că sunt tatăl lui. Răzvan e primul care poate răspunde la toate întrebările legate de acest subiect”, a declarat Mircea Lucescu sursei citate.

„Și Hagi era o soluție potrivită”

Antrenorul de 76 de ani a vorbit și despre refuzul lui Hagi de a prelua naționala.

Nici pe această temă nu stăpânesc amănuntele, de ce anume n-a dorit să vină la lot, dar, cunoscându-l foarte bine, sunt convins că a evaluat inclusiv posibilitățile de a face performanță cu reprezentativa la nivelul dorit de el. Și Hagi era o soluție potrivită”, a mai spus Mircea Lucescu

Echipa sa, Dinamo Kiev, a fost învinsă, marți seară, pe teren propriu, scor 1-2, de Bayern Munchen, în grupele Champions League. Trupa lui Lucescu nu mai are nicio șansă de a prinde nici măcar locul 3, care asigură preența în fazele eliminatorii ale Europa League.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI