Mircea Lucescu, despre marea greșeală de la „Balonul de Aur”. Ce le reproșează antrenorul celor care acordă premiul

Mircea Lucescu, despre marea greșeală de la „Balonul de Aur”. Ce le reproșează antrenorul celor care acordă premiul
Mircea Lucescu e de părere că francezii de la France Footbal au comis o mare greșeală la acordarea „Balonului de Aur”

Mircea Lucescu, despre marea greșeală de la „Balonul de Aur”. Tehnicianul de la Dinamo Kiev mănâncă „fotbal pe pâine”. Deținător a 36 de trofee obținute în toată cariera de antrenor, Il Luce are o opinie proprie despre clasamentul celor mai buni fotbaliști din lume. Lionel Messi a fost încununat cu cel de-al 7-lea „Balon de Aur”, polonezul Robert Lewandovski alegându-se doar cu poziția a doua.

Mircea Lucescu, despre marea greșeală de la „Balonul de Aur”.

Mircea Lucescu, despre marea greșeală de la „Balonul de Aur”. Antrenorul de 76 de ani este conectat la toate evenimentele fotbalistice. Realizator al eventului, cupă-campionat, sezonul trecut, în Ucraina, cu Dinamo Kiev, Mircea Lucescu s-a confesat în legătură cu ierarhia votată pentru „Balonul de Aur”, unde Leo Messi a fost recompensat cu cel de-al 7-lea trofeu de acest fel.

Mi se pare o alegere corectă, pentru că Messi a fost factorul determinant în cucerirea Copei America, o competiție mai puternică decât Campionatul European. Gândiți-vă ce densitate de jucători formidabili sunt acolo, din Argentina, Brazilia, Columbia, Chile, Uruguay, toți cu nume importante la cluburi mari din Europa”, a subliniat antrenorul lui Dinamo Kiev, conform Playsport.

Ce le reproșează antrenorul celor care acordă premiul

Mircea Lucescu e de părere că reușita cu naționala Argentinei de la Copa America a fost decisivă pentru alegerea lui Messi.

Lui Messi i se reproșa deseori că nu a reușit să fie deloc decisiv pentru echipa națională, să câștige un trofeu. A făcut-o acum, a marcat, a dat pase decisive, a fost căpitanul echipei. Nu putem să-i punem la îndoială nici aportul de la club. În prima parte a anului, a continuat să fie motorul unei formații în cădere totală, Barcelona, echilibrând o echipă cu puști de 18-19 ani, precum Pedri”, a mai spus tehnicianul lui Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu știe și unde a fost și marea greșeală a francezilor de la France Footbal, publicația ce acordă prestigiosul trofeu.

„Nu au găsit o formulă să-i ofere trofeul pentru anul trecut”

Marea greșeală a francezilor a fost că nu au găsit o formulă să-i ofere trofeul pentru anul trecut, când nu s-a acordat din cauza pandemiei. Sau să-l fi dat în 2021, la egalitate, lui Messi și lui Lewandowski. Îl prețuiesc pe atacantul polonez, e un fotbalist extraordinar, care ar fi meritat și el un Oscar pentru întreaga carieră.

Nu e ușor să marchezi sezon după sezon zeci de goluri, să nu te relaxezi nici la club, nici la națională, la fel cum se întâmplă și în cazul lui Ronaldo. Mi se pare și un exemplu de comportament onest felul în care a privit evenimentul și deznodământul de acum”, a adăugat Mircea Lucescu, conform aceleiași surse.

De altfel, chiar Leo Messi a ținut să-l menționeze pe Lewandovski în discursul său cu ocazia primirii trofeului. În 2020, atacantul polonez de la Bayern era marele favorit la câștigarea „Balonului de Aur”. France Football a anulat, însă, destul de surprinzător, acordarea trofeului din cauza pandemiei.

Este o mare onoare să mă lupt cu Robert (n.r – Lewandowski). Anul trecut erai câștigător și cred că France Football ar fi trebuit să îți dea trofeul!”, a spus Lionel Messi de pe scenă, în prima reacție avută după încununarea, pentru a 7-a oară, drept cel mai bun jucător din lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI